Komentara: 8
Pregleda: 4146

Forum žena SDPS-a održao tribinu "Karcinom dojke"

22.10.2015. u 17:34h
Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
U prostorijama Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Subotici sinoć je održana tribina koju je organizovalo Forum žena ove partije. Tema tribine bio je „Karcinom dojke“ a o ovom vodećem karcinomu kod žena govorio je dr Branko Rudić, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Forum žena SDPS-a održao tribinu "Karcinom dojke"

Dr Rudić je, sa aspekta svoje struke i specijalizacije, interaktivno i veoma edukativno govorio o prevenciji, lečenju i postoperativnim ishodima karcinoma dojke, ističući poražavajuću statistiku o smrtnosti i kasnom otkrivanju bolesti koja se može izlečiti ukoliko se dijagnostikuje na vreme. Takođe je naglasio da je veoma bitan i postoperativan tok koji zahtev multidisciplinaran tim koji uključuje tim lekara hirurga, plastičnog hirurga, onkologa i psihologa.

Predsednica Foruma žena SDPS Subotica, Brankica Tešanović, rekla je kako se ženska mreža Socijaldemokratske partije veoma interesuje za što bolji položaj žena u društvu, a da  ova tribina, koja ima za cilj podizanje svesti o ovoj opakoj bolesti i važnosti njenog ranog otkrivanja, predstavlja jedan od preduslova kvalitetnog i produktivnog života žena, a to je zdravlje. „Kroz ženski aktivizam, pokušavamo da skrenemo pažnju na naše probleme, istovremeno edukujući i podižući svest o gorućim problemima u našem društvu“ zaključila je Tešanovićka.

Tribinu je otvorila i pozdravila sve prisutne predsednica GrO SDPS Subotica, Nataša Aleksić.

Forum žena SDPS-a održao tribinu "Karcinom dojke"

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4146
Povezane teme

socijaldemokratska partija

sdps

forum žena sdps

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.