Komentara: 31
Pregleda: 7003

Formirana predizborna koalicija "Građani i građanke Srbije"

26.02.2016. u 00:00h
Nova predizborna koalicija „Građani i građanke Srbije“ svečano je formirana danas u Beogradu potpisivanjem koalicionog sporazuma.
Formirana predizborna koalicija "Građani i građanke Srbije"

Koalicioni sporazum potpisali su predsednik Romske partije Srđan Šajn i predsednik partije Bunjevci građani Srbije Stevan Rajnović, predsednik Vojvođanske udruge Hrvata Danijel Kovačević, predsednik i potpredsednica Centra za ljudska prava i nacionale manjine Hasan Dudić i Snežana Glišić, predsednik Vojvođanske asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Nenad Milješić i predsednik Upravnog odbora Zajednice udruženja žrtava Drugog svetskog rata Srbije Dragan Novović.

“Koalicija građani i građanke Srbije ima jednostavan program i princip jer on izražava volju običnih ljudi. Dovešćemo investicije, omobućiti naplatu ratne štete, zaposlićemo ljude, ne samo u Srbiji već i u Evropi i na taj način rasteretiti budžet Srbije. Evropa ima potrebe za našim zanatlijama i stručnjacima, ali mi u Srbiji moramo da zadržimo najbolje od najboljih. Cilj nam je da se za najbolje studente obezbede stanovi i radna mesta, a oni bi za uzvrat u narednih pet godina trebalo da ostanu u zemlji”, rekao je lider koalicije i predsednik Romske partije Srđan Šajn.

Potpisnici koalicije istakli su da je prošlo vreme podela i da uz uvažavanje različitosti treba da gradimo uspešno društvo građana i građanki Srbije.

“Romi, Bunjevci, Hrvati su ravnopravni građani ove zemlje te smatramo da se kroz borbu za prava manjinskih etničkih zajenica ustvari indirektno borimo i za prava svih građana i građanki ove zemlje”, rekao je predsednik partije Bunejvci građani Srbije Stevan Rainović.

Predsednik Vojvođanske udruge Hrvata Danijel Kovačević istakao je da je kolalicijom Građani i građanke Srbije prvi put postignuta politička saradnja hrvatske i bunjevačke nacionalne manjine i naglasio da je to dokaz da se uprkos netrpeljivosti iz prošlosti može sarađivati na boljoj budućnosti Srbije, kao u sloganu kolacije – Zajedno možemo!

Predsednica izvršnog odobra Centra za ljudska prava i nacionalne manjine Snežana Glišić smatra da postoji korpus ljudskih I manjinskih prava koji se moraju unaprediti, a jedna od osnovnih ciljeva za koji će se zalagati je da u Srbiji ima što manje pravno nevidiljivih građana i građanki.

Predsednik Vojvođanske asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Nenad Milješić rekao je da je potrebno u potpunosti promeniti poresku politiku, posebno kada je u pitanju oporezivanje mikro, malih i srednjih preduzeća.

“Potrebno je našim preduzetnicima obezbediti podsticaje i subvencije kakvi se daju i stranim investitorima, kao i da se preduzetnici čiji su ukupni prihodi do 3.000.000,00 dinara oslobode poreza”, izjavio je Nenad Milješić.

“Pristupili smo koaliciji sa osnovim ciljem da dobijemo predstavnke u organima vlasti kako bi žrtvama Drugog svetskog rata i njihovim naslednicima omogućili da dobiju ratnu odštetu. Ratna odšeta ne zastareva, a da je moguće naplatiti dokazuje I formiranje Državne komisije’’, izjavio je predsednik Upravnog odbora Zajednice udruženja žrtava Drugog svetskog rata Srbije Dragan Novović posle potpisivanje koalicionog sporazuma.

Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 7003
Povezane teme
lokalni izbori 2016 izbori 2016 građani i građanke srbije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.