Komentara: 29
Pregleda: 7031

Formiran subotički odbor Stranke slobode i pravde

07.02.2021. u 11:30h
Izvor: Stranka slobode i pravde Subotica
U Subotici je u sredu, 3. februara, formiran Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP). Tom prilikom za predsednika GO izabran je Robert Šebek. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.
Formiran subotički odbor Stranke slobode i pravde

Subotica je u svojoj dugoj i bogatoj istoriji promenila mogo naziva, kao i mnoge vlasti i vladare kako su se na ovim prostorima kroz vekove smenjivale velike sile i imperije.

Ono što je možda malo ili nedovljno poznato jeste da je ovaj grad uvek sa sobom nosio duh slobode i bio je po tome nadaleko prepoznatljiv. Naime, u samom grbu grada je još od 18. veka zapečaćeno je na latinskom "Slobodan Grad Maria Tereziopolis". I pored činjenice da smo danas zagazili duboko u prvu četvrtinu 21. veka, nažalost ne možemo reći da je taj nekada slobodan grad i danas slobodan.

Svedoci smo da je poslednjih devet godina kroz Suboticu, kao i po mnogim ostalim gradovima i opštinama širom Srbije, prohujao uragan političkih diletanata sa diplomama stečenih preko noći sa sumnjivih privatnih univerziteta i fakulteta. Ta "gospoda" ne samo da su upitna po pitanju svog obrazovanja već i po svojim često sumnjivim biografijama i prošlosti.

Jedan od poslednjih svojevrsnih skandala je i uništavanje Apoteke Subotica izdavanjem u zakup beogradskoj privatnoj kompaniji Galen Pharm, čime je ova subotička ustanova, koja je do samo pre dve godine poslovala sa dobitkom, faktički ugašena. Time je još jednom potvrđeno da je sadašnjoj vlasti u Subotici važniji privatni interes od javnog. Ovo je samo jedan u moru primera kako je grad Subotica sistematski uništavan poslednjih devet godina pod režimom vladajuće garniture na čelu sa SNS.

Građanima Subotice je dosta ćutanja i ignorisanja očiglednih problema sa kojima se grad suočava. Nepoverenje građana u lokalnu vlast je kulminiralo poslednjih nekoliko godina. Potrebno je da se konačno oslobodimo straha i izrazimo svoje nezadovoljstvo i neslaganje sa dosadašnjim načinom vođenja grada. U ime tih građana Subotice, ali i onih do kojih naš glas ne dopire zbog totalnog medijskog mraka, Stranka Slobode i Pravde osnovala je Gradski odbor SSP Subotica.

Zalagaćemo se na prvom mestu da se naši sugrađani oslobode straha, jer je zastrašivanje jedan od, ako ne i glavni, mehanizam vladanja aktuelnog režima.

Borićemo se za slobodu lokalnih medija, za apsolutnu transparentnost u radu lokalne samouprave, posebno finansija jer želimo da svaki građanin u svakom trenutku može da vidi i da zna kako je potrošen svaki dinar iz gradskog budžeta koji taj isti građanin puni kroz razne poreze i namete.
Želimo da Subotici povratimo ponos i duh slobode kojim se kroz istoriju odlikovala.

Dragi Subotičani, pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj borbi u ovom kritičnom istorijskom trenutku, da nam vašim sugestijama, predlozima i idejama pomognete da zajedno vratimo Suboticu Subotičanima.

Prostorije novoformiranog Gradskog odbora Stranke Slobode i Pravde u Subotici se nalaze na adresi Korzo 6 na prvom spratu, a radno vreme je ponedeljkom, sredom i petkom od 16 do 20 časova.

// kraj saopštenja

Izvor: Stranka slobode i pravde Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 7031
Povezane teme

stranka slobode i pravde subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.