Komentara: 5
Pregleda: 3194

Formiran Klub roditelja i prosvetnih radnika

17.03.2016. u 12:10h
Izvor: Subotica.com
U Subotici je formiran Klub roditelja i prosvetnih radnika u okviru projekta "Partnerski za obrazovanje", koji zajednički sprovode Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF, a u saradnji sa udruženjem građana Srbija u pokretu.
Formiran Klub roditelja i prosvetnih radnika

Kako se navodi u saopštenju ovog Kluba, osnovna ideja ove inicijative je promena paradigme - od posmatranja škole i porodice kao paralelnih sistema do toga da se ti sistemi međusobno prožimaju i podržavaju.

Projekat ima za cilj osnaživanje prosvetnih radnika i roditelja za promene u obrazovanju kroz razvijanje partnerstva i jačanje uticaja na školskom, opštinskom i nacionalnom nivou.  Kako je rečeno iz  rada klubova  proisteći  će  preporuke  za  dalje  umrežavanje i  partnerstvo  ka  osnivanju  Nacionalne  asocijacije  nastavnika  i  roditelja.

Klub u Subotici realizuje kampanju čiji je cilj smanjenje vršnjačkog nasilja u osnovnim školama . Kampanjom su obuhvaćeni  peti razredi osnovnih škola. U okviru kampanje u ponedeljak, 21. marta od 15 do 18 časova u OŠ „Sonja Marinković“ u Subotici realizovaće se program  „Stop nasilju“  i prva od aktivnosti kluba  je Obuka odeljenskih starešina za pet osnovnih škola i roditelja učenika petih razreda  za realizaciju radionica za sprečavanje nasilnog ponašanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 3194
Povezane teme

nasilje u školi

obrazovanje subotica

subotica obrazovanje

vršnjačko nasilje

osnovci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.