Komentara: 17
Pregleda: 5284

Fondacija Tijane Jurić od 1. maja

17.04.2015. u 14:24h
Izvor: Tijana.rs
"Fondacija Tijane Jurić" zvanično će biti registrovana do 1. maja, a osnovni joj je zadatak da se edukacijama i preventivnim delovanjem poboljša bezbednost dece, a humanitarnim manifestacijama sačuva uspomena na Tijanu, čija je tragična sudbina ujedinila Srbiju i region.
Fondacija Tijane Jurić od 1. maja

Do sada je, realizovan niz uspešnih akcija, kao što je besplatan kurs samoodbrane u Subotici i Novom Sadu. U Briselu su Igor Jurić i predstavnici organizacije "Astra" iz Beograda, razgovarali sa predstavnicima organizacije "Child focus" iz Belgije i od njih zatražili pomoć u uvođenju sistema alarmiranja javnosti u slučaju nestanka dece tzv. "Amber alert" koji bi u Srbiji, u znak sećanja na Tijanu, nosio naziv "Tijana alert". U saradnji sa organizacijom “Astra” i MUP-om Srbije u Subotici i Somboru biće održane tribine na temu trgovine ljudima.

Dogovorena je i edukacija dece oko "sajber kriminala", jer internet predstavlja ogromnu opasnost za decu, što će “Fondacija Tijane Jurić” takođe raditi u saradnji sa najkompetentnijim ljudima u zemlji.

“Fondacija Tijane Jurić” imaće jedan jedini cilj – da se edukacijama i preventivnim delovanjem bori protiv nasilja nad decom, da stvori bolje i bezbednije sutra za Sašku, Sanju, Strahinju, Dejanu, Darka i hiljade druge Vaše i naše dece.

Izvor: Tijana.rs
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 17
Pregleda: 5284

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

tijana jurić

igor jurić

fondacija tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.