Komentara: 2
Pregleda: 3749
Foto

FK "Spartak" predstavio pojačanja i najavio nastavak sezone u Jelen Super ligi

19.02.2015. u 21:32h
Izvor: Subotica.com
Na današnoj konferenciji za novinare šef struke Fudbalskog kluba "Spartak" i njegov kapiten najavili su utakmicu 16. kola Jelen Super lige, a zatim su predstavljena tri od četiri pojačanja koja će se u nastavku sezone boriti za svoje mesto u prvoj postavi subotičkog superligaša. Spartak svoj prvi meč u prolećnom delu prvenstva igra u subotu u Kragujevcu protiv Radničkog 1923.
FK "Spartak" predstavio pojačanja i najavio nastavak sezone u Jelen Super ligi

Posle nešto više od mesec dana priprema tokom kojih je Spartak odigrao sedam kontrolnih utakmica došlo je vreme da se nastavi prvenstvo. Ekipa Spartaka ima niz od osam mečeva bez pobede i u klubu se nadaju da će drugi deo sezone biti mnogo uspešniji od prvog, da će pored dobre defanzive proraditi i dugo očekivani napad.

U prvom delu konferencije za novinare šef struke Petar Kurćubić i dugogodišnji kapiten tima Vladimir Torbica izneli su svoje viđenje pripremnog perioda, a ujedno i najavili meč 16. kola u kojem gostuju u Kragujevcu, da bi drugom delu direktor kluba Dragan Đorđević predstavio je tri pojačanja koja su stigla u Klub tokom zimske pauze.

Ekipu su u poslednja dva meseca napustila tri igrača - iskusni defanzivac Radović i prvi golman Janošević, dok Jondić još uvek nije dobio dozvolu da trenira sa ekipom. Povreda Kovačevića je bila teže prirode, ali šef struke očekuje da će se mladi defanzivac kroz dve nedelje vratiti u trenažni proces, te da će na njega moći računati u narednih mesec i po dana.

Šef struke zadovoljan je odrađenim pripremama i kako njegov tim dočekuje nastavak sezone.

- "Dosta dobro smo radili na pripremama, ekipa je fizički spremna za početak prvenstva. Radili smo koliko su nam dozvoljavali vremenski uslovi, koliko smo uspeli u tome pokazaće vreme i utakmice koje nas očekuju u nastavku prvenstva. Imali smo dosta problema tokom priprema, neki igrači su nas napustili, neki su izostali zbog povreda, a imamo i nekoliko novih igrača koji su se dosta kasno priključili ostatku tima, ali većinu priprema je odradila veća grupa fudbalera koja igra zajedno barem osam meseci i koja je jesenas nosila igru Spartaka. Verujem da će u drugom delu sezone upravo ti nosioci preuzeti na sebe najveći teret i odgovornost." - izjavio je Kurćubić.

FK "Spartak" predstavio pojačanja i najavio nastavak sezone u Jelen Super ligi

Po rečim Kurčubića cilj Kluba se nije promenio, on je i dalje opstanak u Super ligi, a njegova želja je da se to obezbedi što pre kako se ne bi ulazilo u nervoznu završnicu, a samim time i nepotrebno rastao pritisak na igrače.

Strateg Spartaka osvrnuo se i na prvu utakmicu u drugom delu prvenstva, na meč protiv poslednje plasirane ekipe Radničkog kojoj gostuju u subotu.

- "Iako je ekipa Radničkog u nezavidnoj poziciji, vrlo nam je važno da ne potcenimo protivnika ni u jednom momentu, liga je prilično ujednačena i pokazalo se da svako svakoga može da pobedi. Za njih je ovo utakmica koja im može odrediti sudbinu u Super ligi, pa logično je da očekujemo čvrstog, agresivnog i vrlo motivisanog protivnika. Očekujemo fajtersku utakmicu, imamo velike ambicije, želimo dobar početak nastavka, ali svesni smo da moramo biti koncentrisani i da maksimalno ispoštujemo protivnika" - analizirao je Kurćubić narednog Spartakovog protivnika.

Kapiten Torbica istakao je da je pred njegovom ekipom vrlo važan meč koji dolazi posle teških priprema i naglašava da ne sme da se potceni protivnik.

- "Ekipa je naporno trenirala tokom priprema, smatram da smo fizički odlično spremljeni, radili smo na popravljanju segmenta realizacije. Imamo nekoliko povređenih igrača, ali igrači koji budu istrčali u subotu na teren imaće isti cilj - dobra partija i po pobeda. Motivisani smo da damo svoj maksimum, očekuje nas težak raspored i moramo da se borimo do kraja." - izjavio je kapiten.

Utakmica između Spartaka i Radničkog igra se u subotu od 13,30 časova na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu. Spartak se trenutno nalazi na 9. mestu sa 18 poena, čak 20 manje od vodećeg Partizana, a 11 više od poslednje plasiranog Radničkog 1923.

Predstavljena pojačanja

U drugom delu konferencije predstavljena su tri igrača koja su potpisala za Spartak. U pitanju su mladi kazahstanski reprezentativac Maksim Fedin, donedavni omladinac Crvene zvezde Željko Žerađanin i Slobodan Jakovljević (1989, centralni bek)

Zimska pojačanja predstavio je direktor Kluba Dragan Đorđević.

FK "Spartak" predstavio pojačanja i najavio nastavak sezone u Jelen Super ligi

Najstariji među "novajlijama" je 26-godišnji Slobodan Jakovljević koji je u dosadašnjoj karijeti igrao za Inđiju, Novi Pazar i mađarski Sent Siget Mikloš, a u Spartak je došao iz Radnika iz Surdulice, ekipe koja je najozbiljniji kandidat za ulazak u Super ligu.

Drugo pojačanje je 19-godišnji vezni igrač Željko Žerađanin, dete Crvene zvezde, koji je prošao sve uzrasne kategorije ovog kluba, a u fudbalskim krugovima smatra se jednim od talentovanijih igrača iz ove generacije.

Poslednje predstavljeni igrač bio je kazahstanac Maksim Fedin. Maksim je rođen 1996, igra na poziciji ofanzivnog veznog, standardni je član kazahstanske U19 reprezentacije, a od nedavno je počeo da nastupa i za U21.

Izvor: Subotica.com
Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja) Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja) Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja) Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja) Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja) Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja) Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja) Kzn FK "Spartak" (najava 16. kola i predstavljanje pojačanja)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3749

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

petar kurćubić

vladimir torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.