Komentara: 2
Pregleda: 11014
Foto

FK "Spartak" potpisao stipendijske ugovore sa polaznicima škole fudbala

22.12.2016. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak" potpisao je stipendijske ugovore sa šest polaznika škole fudbala ovog kluba. Stipendiste je predstavio kordinator Spartakove škole fudbala Ivica Francišković, koji je zatim rezimirao rad škole u prethodnom periodu.
FK "Spartak" potpisao stipendijske ugovore sa polaznicima škole fudbala

U pitanju su dečaci od 1999. do 2001. godišta koji su se svojim talentom i zalaganjem nametnuli i skrenuli pažnju na sebe.

- "U dogovoru sa prvim timom u ovom krugu preskočili smo generaciju 1998, što ne znači da tamo nema talentovanih momaka, ali odluka je da se za njih još malo sačeka" - rekao je Francišković

Po rečima kordinatora Spartakove škole fudbala zaključivanje stipendijskih ugovora za ove dečake predstavljaće obavezu i motiv više da napreduju u fudbalskim karijerama, da budu uzor drugima, ali ujedno i obaveza za klub da se brine o njihovim karijerama kako bi jednog dana zaigrali u prvom timu.

Potpisnici stipendija su, 1999. godište - Milan Lučić, Nemanja Matijević, Luka Pavlović, zatim 2000. godište Ivan Dokić (golman) i Vanja Zvekanov, kao i Luka Bijelović koji je 2001. godište. Igrači su se nakon parafiranja ugovora zahvalili klubu na ukazanoj prilici i istakli da će dati svoj maksimum u nadi da će zaslužiti nastup u prvom timu.

FK "Spartak" potpisao stipendijske ugovore sa polaznicima škole fudbala

Dunđerski novi sportski direktor Spartak Ždrepčeve krvi - Na sednici UO FK Spartak Ždrepčeva krv, koja je održana 16. decembra, na mesto sportskog direktora imenovan je Ljubiša Dunđerski koji je prethodne dve godine proveo na mestu sportskog direktora Vojvodine, a za njegovo vreme ostvareni su istorijski rezultati i odrađeni odlični tranferi igrača, kako u Vojvodinu tako i iz Vojvodine, što je i bila najveća preporuka za njegov angažman u redove Spartaka.

Nakon formalnosti potpisivanja stipendijskih ugovora Francišković je kratko rezimirao jesenji deo sezone u školi fudbala.

- "Nakon imenovanja 1. jula napravio sam si listu prioriteta i ciljeva u jesenjem periodu, a to su ocena uslova za rad, evaluacija igračkog i trenerskog kadra, kao evaluacija predtakmičarskih selekcija i postavka trenera u bazi u cilju omasovljenja, odnosno povećanja broja dece. Mogu da kažem posle šest meseci da je ocena generalno pozitivna." - rekao je Francišković

Kordinator škole fudbala istakao je da broj dece i njihov talenat predstavljaju odličan zalog za budućnost, a to pokazuju rezultati pre svega dece kadetskog uzrasta. U razgovoru sa trenerima škole fudbala zaključeno je da je potrebna ozbiljna doselekcija, kao i da je neophodno prekinuti praksu "gomilanja" igrača, odnosno da je neophodno planski raditi na proizvodnji igrača na deficitarnim pozicijama.

FK "Spartak" potpisao stipendijske ugovore sa polaznicima škole fudbala

- "Najzadovoljniji sam sa najmlađim polaznicima, petlićima. Počeli smo sa dva trenera, a toliko je dece došlo u poslednje vreme da smo moralid a angažujemo i trećeg" - dodao je Francišković

Na kraju izlaganja Ivica Francišković se zahvalio svim trenerima koji su deo Spartakove škole fudbala i koji su svojim zalaganje doprineli uspehu i razvoju škole fudbala, a oni su Darko Sekulović (omladinci), Saša Đurasović sa pomoćnikom Slobodanom Andrićem (kadeti), Bogoljub Džinić (mlađi kadeti), Himet Nezirović (pioniri), Vladimir Ruski (mlađi pioniri), Milovan Jeftić (petlići), zatim Srđan Španja, Atila Takač i Davor Skenderović. Francišković se zahvalio i trenerima golmana Draženu Cvetkoviću i Nikoli Popoviću.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak" Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak" Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak" Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak" Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak" Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak" Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak" Potpisivanje stipendijskih ugovora mlađih kategorija FK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 11014

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

škola fudbala

škola fudbala spartak

ivica francišković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.