Komentara: 14
Pregleda: 4556

FK "Spartak" poražen u Novom Sadu u sudijskoj nadoknadi (1:0)

26.08.2013. u 13:45h
Nedelja veče pod reflektorima i vojvođanski derbi između Vojvodine i Spartaka u Novom Sadu najavljivao je dobro fudbalsko veče, ali nažalost ostaće u sećanju po blagoj nadmoći Vojvodine kojoj je Spartak parirao praktično do poslednjih sekundi kada je ponovo u prvi plan došla sudijska trojka, odnosno petorka koja je omogućila Vojvodini da sačuva 3 boda na domaćem terenu, a Spartak se vrati za Suboticu razočaran nepravdom i sa gorčinom u ustima .
FK "Spartak" poražen u Novom Sadu u sudijskoj nadoknadi (1:0)

Fudbaleri Spartaka u Vojvođanskom derbiju na stadionu "Karađorđe" poraženi od ekipe Vojvodine minimalnim rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je domaći igrač Petar Škuletić u sudijskoj nadoknadi.

Golu je prethodila sudijska greška gde je posle auta, koji je bio za domaće igrače, glavni arbitar nije prekinuo utakmicu jer se igrač Sparaka Kovačević nalazio na travi usled povrede u prethodnom duelu. Dodaćemo i činjenicu da je prvi šef struke plavih golubova tražio izmenu, ali je glavni sudija pokazao da se igra nastavi dalje.

Sve u svemu dobra predstava subotičkog superligaša koji su se i pored poraza dobro suprotstavio novosađanima.

Utakmica je u startu kasnila 6 minuta u znak podrške promenama u vrhu FSS. Svoj bojkot i podršku promenama Novosađani su izrazili kroz saopštenje pročitano preko razglasa, ali su došli do tunela u predviđeno vreme, dok je Spartak ostao dosledan protestu iz prošlog kola što će ga kako stvari stoje koštati 500.000 dinara kazne koju je FSS propisao za sve one koji ponove prekršaj koji kako kažu ugrožava regularnost takmičenja, koja bi slobodno se moglo reći je već godinama ugrožena.

FK "Spartak" poražen u Novom Sadu u sudijskoj nadoknadi (1:0)

Od samog početka utakmice domaća ekipa imala je inicijativu. Pokušavali su novosađani preko raspoloženog Vulićevića koji je sa desne strane slao upotrebljive centaršuteve, ali je odbrana Spartaka uspevala da otkloni opasnost.

Posle samo desetak minuta igre utakmica je prekinuta na insistiranje glavnog sudije pošto se na severnoj strani stadiona gde su navijači Vojvodine pojavio transparent koji je zasmetao glavnom sudiji pa je usledio petominutni prekid dok navijači nisu uklonili isti.

FK "Spartak" poražen u Novom Sadu u sudijskoj nadoknadi (1:0)

Na kraju prvog poluvremena golman novosađana Matej Delač pozdravio je Stojana Kolarova, kome je pre par dana prvi čuvar Vojvodine uplatio šest hiljada evra koji su nedostajali za operaciju koja bi trebala da mu pomogne da se izbori sa veoma retkom bolešću.

Drugo poluvreme je takođe kasnilo pošto je ustavnoljeno da jedna od mreža na golu nije u skladu sa propisima i morala se dovesti u red pre nastavka meča.

Na početku drugog poluvremena šansu za subotičane imao je Milivojev posle odličnog prodora Stevanovića ali je lopta posle njegovog šuta otišla preko gola. Dva minuta kasnije odlično je šutirao Torbica, ali je golman Novosađana Delač velikim naporom loptu poslao u korner. Do kraja meča plavi golubovi su se branili pokušavali iz kontri ali su na kraju ostali bez bodova.

FK "Spartak" poražen u Novom Sadu u sudijskoj nadoknadi (1:0)

Na konferenciji za novinare koja je održan po završetku utakmice trener Kurćubić, vidno iznerviran nepravdom koja je zadesila njegovu mladu ekipu, izjavio je da nikada u svojoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri nije bio u prilici da doživi ovakvu nepravdu i da ne želi da čestita protvniku na pobedi izvojevanu na onakav način. Trener Vojvodine u svojoj analizi utakmice pozvao se na određeno pravilo UEFA organizacije u kojem se navodno mole igrači da ne prekidaju igru kada se desi situacija da je igrač na terenu povređen i da tu odluku prepuste glavnom sudiji.

Spartak nakon utakmice uložio žalbu na suđenje: "Nije nam dozvoljena zamena igrača u 4. minuti nadoknade pri povredi našeg igrača koji je ležao na terenu i pored signalizacije četvrtog sudije, glavnom u prekidu igre. U momentu zahtevanja zamene rezervni igrač je bio spreman za ulazak u igru, koji je stajao pored 4. sudije na predviđenom mestu za zamenu igrača. Iz te akcije primili smo gol."

Svoj bivši klub na tribinama "Karađorđa" bodrio je i bivši kapiten, od ove sezone penzionisani fudbaler Vidak Bratić.

FK "Spartak" poražen u Novom Sadu u sudijskoj nadoknadi (1:0)

Podrška Marinaca je izostala pošto je Klub bio u obavezi da ovosezonskim drugim gostovanjem odradi kaznu FSS koji je zabranio superligašu iz Subotice da na dva meča u novoj sezoni vodi organizovano navijače.

Posle poraza u Novom Sadu fudbaleri Spartaka posle tri odigrana kola nalaze se na devetoj poziciji sa četiri osvojena boda. U sledećem kolu plavi golubovi dočekuju ekipu Javora iz Ivanjice.

Fotografije sa utakmice možete da pogledate u povezanom albumu.

Tabela:
 1. Čukarički      3 3 0 0 4:1 9
 2. Partizan       3 2 1 0 9:4 7
 3. Radnički Niš   3 2 1 0 4:0 7
 4. Crvena zvezda  3 2 0 1 5:5 6
 5. Vojvodina      3 1 2 0 2:1 5
 6. Voždovac       3 1 1 1 3:2 4
 7. Javor          3 1 1 1 5:5 4
 8. Novi Pazar     3 1 1 1 4:4 4
 9. Spartak        3 1 1 1 2:2 4
10. Napredak       3 1 0 2 3:3 3
11. Jagodina       3 1 0 2 3:4 3
12. OFK Beograd    3 1 0 2 2:3 3
13. Radnički 1923  3 1 0 2 3:8 3
14. Donji Srem     3 0 2 1 1:3 2
15. Sloboda        3 0 2 1 1:2 2
16. Rad            3 0 0 3 0:4 0
Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (Novi Sad)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4556
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.