Komentara: 1
Pregleda: 3407

FK "Spartak" na talasima pozitivnih dešavanja

15.10.2012. u 13:11h
Izvor: Večernje novosti
Subotica je ponovo grad fudbala. Poslednji rezultati su vratili ponos, ali i ambiciju FK "Spartak Zlatibor voda", koji je najavio juriš na stare pozicije. U vrhu ili pri vrhu srpskog fudbala. Trijumf nad Crvenom zvezdom (3:0) i sjajna igra potvrdili su da optimizam „plavih golubova“ nije bez pokrića.
FK "Spartak" na talasima pozitivnih dešavanja

Predsednik Dragan Simović ne krije zadovoljstvo, ali je i dalje čvrsto sa obe noge na zemlji.

- Smatram da još nisu sve kockice došle na svoje mesto, ali da je očigledno da je sada mnogo bolje nego što je to bilo početkom sezone. Tvrdim da ova ekipa Spartaka može mnogo više.

To se videlo i u duelu sa Zvezdom?

- Dobro, mislim da smo pomalo i iznenadili Zvezdu, koja je došla umorna i kao lider na tabeli, a mi smo u usponu forme i gladni pobeda, a trener Kurćubić je postavio sjajnu taktiku. Pored igre raduje i korektno suđenje, na koje niko nije imao primedbi, i nadamo se da će se tako i nastaviti. Suština je da pobedi bolji.

Počeli su da se pojavljuju i neki novi klinci?

- Ne bih baš rekao - klinci. Golman Aleksić već duže vreme brani fenomenalno, standardan je član mlade reprezentacije, a verujem da je na pragu naše najbolje selekcije. Tu je, svakako, golgeter Despotović, još jedan „orlić“ koji je u velikoj formi. Postigao je sedam golova za dvadesetak dana i sve govori da će u bliskoj budućnosti dobiti poziv selektora Mihajlovića. FK "Spartak" na talasima pozitivnih dešavanjaDespotović je već došao i u evropsku žižu, interesovanje za našeg centarfora pokazale su već dve jake ekipe iz Holandije i Nemačke. Zablistao je i Novaković, koji je bio skoro otpisan od svih, ali je na insistiranje našeg sportskog direktora Morače doveden u Spartak. Dati dva gola Zvezdi nije mala stvar.

U upravi Spartaka, izgleda, funkcionišu sve linije?

- Uvek smo bili jedinstveni u svim odlukama, pa i kada nam nije na terenu bilo sve potaman. Strateške odluke su donešene davno, tada je određen i kurs kojim ćemo ići, od kojeg nikada nismo odstupali. Kroz omladinsku školu, saradnju sa FK Palić i ozbiljan rad u samom klubu, definisali smo budućnost Spartak Zlatibor vode. Sa potpredsednicima Željkom Kneževićem i Dušanom Odžaklićem se odlično razumem. Retko se razlikujemo u stavovima, a i kada ima mimoilaženja, sve rešavamo dogovorom i razgovorom. Među nama ne postoje nerešivi problemi. Kao i igrači i mi smo tim koji je jako motivisan i želi da postiže što bolje rezultate.

Navijači se vraćaju na stadion? - Davno se nije dogodilo da 7.000-8.000 navijača, 10 minuta po završetku utakmice sa Zvezdom ostanu na stadionu i igračima prirede ovacije. Činilo se kao da se nikom posle ovakve utakmice nije išlo kući. Raduje to što je to bio porodični praznik fudbala, jer su na stadion došli i roditelji sa decom. A „marinci“ su navijali tako da se to samo poželeti može. Postavili su visoke standarde u podršci svom klubu i uveren sam da će tako i nastaviti.

I uloga sportskog direktora Morače nije zanemarljiva?

- Morača je dao veliki doprinos svih ovih godina i naša saradnja je vrlo dobra. Treba napomenuti da je Morača doveo u Spartak golmana Jovanića, Mirića, Simovića, Vojvodića, Puškarića... Stručnost u radu i upornost koju poseduje naš sportski direktor je jako važna za naš klub i on je jako bitan šraf u funkcionisanju kluba. Mnogo pažnje polažemo i u rad Omladinske škole, oko 250 dečaka trenira pod budnim i stučnim okom naših trenera i koordinatora Ljubinkovića.

Stari problem Spartaka je gradski stadion u Subotici, šta se radi na tom polju?

- Subotica, nažalost, nije bila u grupi gradova kojima je država pomogla da izgrade ili renoviraju stadion. Grad je bio i još je opterećen investicijama, koje već dugo traju i jako su skupe, a tu pre svega mislim na pozorište i na izgradnju novog bazena na Prozivci, tako da para za stadion nije bilo. Dolaskom novog gradonačelnika Modesta Dulića na čelo grada značajno je promenjen stav lokalne samouprave prema sportu u celini. Pri kraju je renoviranje tribina da bi se obezbedili osnovni uslovi za igru i za boravak publike. U planu su i nove investicije i mislim da će u narednom periodu grad i svi klubovi koji koriste Gradski stadion zajedničkim snagama činiti sve da se pronađu odgovarajuća sredstva za kompletno renoviranje stadiona, tako da bi mogle da se igraju i evropske utakmice u večernjim terminima.

Šuška se da ste jedan o najozbiljnijih kandidata za predsednika Zajednice superligaša?

- Ima više kandidata koji se pominju po medijima i raznim kuloarima. Razmišljao sam i o toj poziciji. Nekoliko klubova sa kojima imamo korektan odnos dali su saglasnost da podrže moju eventualnu kandidaturu. Smatram da bi na tom mestu znao da doprinesem stanju u Zajednici i u srpskom fudbalu uopšte. Vreme će pokazati da li će biti kandidature ili ne. Zasada sam potpuno posvećen Spartaku i privredi, odnosno mojim firmama. Uskoro će sve biti jasnije, ali prvo treba da se održi Skupština Zajednice, da se promeni Statut, pa tek onda da se biraju organi.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3407
Povezane teme

fudbalski klub spartak

dragan simović

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.