• Pregleda: 4625

Festival ulične odbojke za vikend na Gradskom trgu

Turnir u odbojci na otvorenom, 16. po redu, održaće se za vikend na 14 mini terena na Gradskom trgu, a prisustvo je potvrdilo preko 1000 dece iz oko 130 ekipa iz Srbije i regiona. Organizator turnira je OK "Volleyball 2000", a promoter mladi reprezenatativac Luka Cajić.
Festival ulične odbojke za vikend na Gradskom trgu

"Street volleyball" turnir za dečake i devojčice održava se od 2001. godine i dosada je učestvovalo preko 40 klubova iz 30 gradova Srbije i regiona. Pored dece iz Srbije na ovogodišnjem turniru biće i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske, Mađarske i Hrvatske.

- "U ženskoj odbojci je definitivno primetan porast broja igračica. Podatak sa ovog turnira govori da 20% učesnika čine dečaci a 80% devojčice, dakle ženska odbojka u ekspanziji, a sa druge strane kod muškaraca je izraženo interesovanje i za druge sportove." - rezimirao je Dragan Savić, ispred organizacionog odbora "Street volleyball" turnira.

Promoter turnira, drugu godinu za redom, je mladi reprezentativac Luka Cajić, koji je na turniru igrao, sudio i danas ga promoviše.

- "Velika mi je čast što ću biti drugu godinu za redom promoter turnira i time doprineti razvoju ovog takmičenja. Ovo je jedno veliko takmičenje, samim time što će mnogo dece proći ovuda, velike su šanse da će se nekima i svideti pa će se početi baviti sa njom, dok će takmičari imati prilike da ostvare svoje prve uspehe, koji mogu biti značajni dalje za njihove sportske karijere" - rekao će Cajić

Mečevi će biti igrani na 14 improvizovanih terena (12 za devojčice i 2 za dečake) koji su "iscrtani" na Gradskom trgu. Igraće se 4 na 4, ekipe će biti podeljene u 8 ekipa sa devojčicama i dve kategorije sa dečacima. Takmičiće se dečaci i devojčice od 2000. do 2008. godišta.

Organizator je najavio da se po trenutnim prognozama očekuju dva lepa sunčana dana što će biti odlični uslovi za ovu priliku. Takmičenja počinju u subotu od 9 časova. U poslepodnevnom delu programa igraće se mečevi za plasman, a pored nagrada za najbolje ekipe tradicionalno će biti izabrani najbolji pojedinci (smečer, dizač, bloker. primač, server) kao i najbolji treneri.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Josif Odgovori
Zar ne mogu to da presele tamo gde je mesto takvim događajima, kao što su npr sportski tereni. Palić npr..dudova ili gde god.. Sad znači da mi obični građani ne možemo u Subotu da prođemo kroz centar maltene da obavimo svoj poslove. Uvek sam se pitao ko je to osmislio da tamo smesti, želim ime osobe čija je ideja to bila.
Zoran Odgovori
@Josif suvise sam kulturan da bih ti odgovorio na ovu kolicinu gluposti koje si napisao!!!!
Stidi se!!!!
pulu Odgovori
Sve ste rekli samo ste zaboravili jednu sitnicu. Dosad je jedna ekipa plaćala 3000 din, nekome u džep, bez računa, na licu mesta. Kome idu te pare? 1000 dece puta oko 1000 din, jer često u jednoj ekipi igraju 3 takmičara, jedna ekipa mora platiti 3000 din, znači po glavi 1000 din. Ako dobro računam to je 1000000,00 /jedan milion/!
cika pera Odgovori
@ Josif

a ti bas subotom imas posla po gradu... mrzitelju svega! Neka se igraju deca i neka se oseti zivot i takmicarski duh u gradu.

Kakav smo zatucan i konzervativan narod u PM.
Josif Odgovori
Ti se stidi Zorane! Sportskim dešavanjima nije mesto na korzou nego na sportskim terenima.
Zoran Odgovori
@Josif prosto ne mogu da verujem da ti smetaju deca koja ce igrati odbojku na trgu.
Voleo bih da svaki vikend trg bude pun dece sa raznim sportskim i slicnim aktivnostima.
Nema nista lepse na svetu od toga.
A ti se zapitaj sta si napisao i ko treba da se stidi!
rt Odgovori
Populizam je efikasniji ako zvuci dobronamerno i humano . E sad , koji ce k o k o s a r ''navuci patike''...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.