Komentara: 0
Pregleda: 2901

Festival Palić u Kanu

30.05.2012. u 15:35h
Izvor: RTV
Organizatori Festivala evropskog filma Palić priredili su u okviru ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala, veoma posećen koktel pod nazivom "Love Palić". Prijemu su prisustvovale mnogobrojne zvanice, kao i predstavnici svih filmskih centara iz Evrope, saopštili su organizatori.
Festival Palić u Kanu

Predstavnici palićkog festivala tom prilikom su dodelili Nagradu najhrabrijem međunarodnom distributeru, koju je osvojila renomirana kompanija iz Nemačke - "The Matć Factory".

Nagradu je primio direktor kuće "Matć Factory", Mihael Veber (Mićael Weber), koji je, prema rečima poznatog producenta Petera Romela, postao vodeći distributer za nezavisni, umetnički film u celom svetu i otkrio veoma talentovane ljude.

Prijem koji svake godine na Kanskom filmskom festivalu organizuje Festival evropskog filma Palić okupi mnoge evropske i domaće filmske stvaraoce, koji se uz muziku i gastronomske đakonije iz Vojvodine, dobro zabavljaju, ali i uspostavljaju nove kontakte.

Na Kanskom filmskom marketu palićki festival predstavio se u okviru štanda Jugoistočne Evrope u saradnji sa Filmskim centrom Srbije.

Devetnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 14. do 20. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici.

Festival Palić u Kanu

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2901
Povezane teme

palićki filmski festival

european film festival palic

festival na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.