Komentara: 2
Pregleda: 2983
Foto

„Festival ljubavi“ pesmom i igrom spaja decu

07.09.2021. u 13:47h > 09.09.2021. u 15:52h
Izvor: Subotica.com
"Festival ljubavi – socijalna inkluzija", četvrti po redu, održaće se u petak, 10. septembra, od 13 do 17 časova, u Dudovoj šumi.
„Festival ljubavi“ pesmom i igrom spaja decu

Organizatori su i ovoga puta pripremili bogat kulturno-umetnički i sportski program, kako bi njime spojili atipičnu i tipičnu decu.

- Poenta je da naučimo našu tipičnu decu kako da prihvate invalidnost, kako da nuče da žive sa njima da im znaju prići i pomoći, a atipičnu da se osećaju prihvaćeno – objašnjava organizatorka festivala Mirjana Evetović, koja je i sama majka devojčice sa poteškoćama u razvoju. – Nama su vrata sporta uvek bila zatvorena. Gde god bi ušli da upišemo svoje dete nailazili smo na zid i opravdanje da nismo stručni. Ali ne treba stručnost za rad sa našom decom, već samo da imate srce i da im se pokloni malo pažnje. To je bio pokretač zašto sam počela ovo da organizujem, i tako su nam se mnoga vrata otvorila.  Pripremili smo bogat program

„Festival ljubavi“ pesmom i igrom spaja decuDečje pozorište sa predstavom „Biberče, latino američki ples, Dom za decu „Kolevka“, OŠ „Sonja Marinković“, Dečji hor „Iskončići“, Specijalne škole "Dositej Obradović" i "Svetomir Bojanin", Plesni studio "Larisa", KUD "Aleksandrovo" Zumba fitnes za decu, Dečji crkveni hor "Emanuil", Hip-hop ples "Boombox", KUD "Mladost" i deca sa posebnim potrebama iz Valjeva, deo su bogatog programa u petak. Održaće se i kreativna radionica, sa počasnim gostima koji su prepoznali problematiku i radili besplatne treninge sa decom sa invaliditetom.

Kako je najavila Sanja Milošev, cilj sportsko-rekreativnog progama je da se svi učesnici  Festivala druže, zajedno igraju, zajedno savladavaju prepreke kako bi učili jedni od drugih i na taj način naučili da žive zajedno i da se međusobno prihvataju.

„Festival ljubavi“ pesmom i igrom spaja decu- Fudbal, američki fudbal, hokej na travi, karate, rvanje,  stoni tenis, atletika i  džudo su neke od aktivnosti u kojima će posetioci zajedno učestvovati. Pored toga, moći će da se upoznaju sa aktivnostima izviđača i lovaca, da se oprobaju u skakanju u džaku i vuči konopca – najavila je Sanja Milošev.

Po rečima Nataše Vračević, ambasadorke EU ta Srbiju, ova manifestacija je važna za svu prisutnu decu.

- Svi koji budu prisutni ili koji budu pratili Festival iz medija, postaće svasni značaja ljubavi u našim životima. U poslednje vreme smo zaboravili kako da komuniciramo jedni sa drugima, da iskažemo osećanja, ali trebali bi da znamo da nije potrebno toliko juriti za meterijalnim, jer smo time zaboravili na ljudskost, ljubav prema prirodi, životinjama... To je nešto što treba polako da vraćamo, a ovakve manifestacije nam pokazuju koliko je to značajno – poručuje Nataša Vračević. – Za decu je veoma korisno imati aktivnosti napolju i boravak u prirodi je blagotvoran. Manifestacija poručuje svima da šire ljubav, toleranciju i prihvate različitosti.

„Festival ljubavi“ pesmom i igrom spaja decu

 

Izvor: Subotica.com
Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija Najava Festivala ljubavi - socijalna inkluzija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2983

Povezana vest

Povezane teme

rekreacija

deca sa invaliditetom

bavljenje sportom

deca sa posebnim potrebama

socijalna inkluzija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.