Komentara: 3
Pregleda: 2392

Festival "Horora i vina" od 14. do 16. novembra

13.11.2019. u 10:38h
Izvor: Subotica.com
"Dead Lake Horror & Wine" festival, peti po redu, održaće se od 14. do 16. novembra u bioskopu Abazija na Paliću. Trodnevni program pod sloganom "U zemlji horora i vina" ljubiteljima žanra predstaviće raznovrsnu selekciju istaknutih dugometražnih i kratkometražnih ostvarenja.
Festival "Horora i vina" od 14. do 16. novembra

Ovogodišnji festival obeležiće premijera filma "Deathcember", uzbudljivog omnibusa od 24 priče s najrazličitijim idejama, stilovima i narativnim formatima koji se bave mračnom stranom novogodišnje praznične sezone. Među rediteljima koji dolaze iz različitih zemalja su i autori iz Srbije, Lazar Bodroža i Milan Todorović, koji će zajedno sa glumicama Nabi Tang, Tamarom Radovanović i Helenom Babić, koje igraju u domaćem segmentu filma, predstaviti ovo jedinstveno ostvarenje. U razgovoru će učestovati i Džulijan Ričards, takođe gost ovogodišnjeg "Dead Lake" festivala.

Ričards je cenjeni velški reditelj, scenarista i producent, dvostruki dobitnik Zlatnog Melijesa, zajedničke nagrade koju dodeljuju svi festivali fantastike jednom godišnje za najbolji evropski horor ili film fantastike. Ovu nagradu je dobio za debitantsko ostvarenje "Darklands" (1996), koje će publika imati priliku da pogleda na festivalu, kao i njegov novi film "Reborn", savremenu frankenštajnsku priču o mrtvorođenoj devojčici koju je oživela električna oluja.

Na festivalu će se prikazati i jedan film za koji je potrebno potpisati pristanak kako bi se ušlo na projekciju. Reč je o hororu "Antrum: The Dealiest Film Ever Made" koji se smatra ukletim, a veoma mali broj ljudi koji ga je video i preživeo, tvrdi da ovo zaista nije običan film, kao i da su se tokom projekcije dešavale "čudne stvari". Prema legendi, film je snimljen 70-ih u Kaliforniji, a jedinu javnu projekciju imao je 1988. godine u Budimpešti, koja se završila tragedijom.

Festivalska publika imaće priliku da pogleda i novo ostvarenje čuvenog nemačkog reditelja, scenariste i glumca turskog porekla, Fatiha Akina "The Golden Glove", horor o serijskom ubici koji seje strah među stanovnicima Hamburga početkom sedamdesetih godina prošlog veka.

U programu se izdvaja i crna komedija "The Curse of Valburga" u režiji Tomaža Gorkiča. U ovom filmu, on se vraća nekorektnoj crnoj komediji u duhu sočnih slasher klasika iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Na velikom platnu biće prikazan i film "Prey" reditelja Frenka Kalfoua o avanturi milenijalca Tobija, koji posle gubitka voljene osobe počinje problematično da se ponaša, a festival počinje sa satiričnom zombi komedijom reditelja i scenariste Predraga Ličine "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", dobitnikom pet "Zlatnih arena" na Filmskom festivalu u Puli. 

Selektor festivala uvrstio je u program i višestruko nagrađivani kratki film "Mališan" u režiji Danila Bećkovića, zatim "Videćeš večeras", kratkometražno ostvarenje Miomira Miloševića i "Poslednji putnik" u režiji Janka Đurića, kratki naučno-fantastični film o devojci koja se bori za opstanak u opustošenom gradu punom kanibala.

Festival prati i muzički program, te će u petak, 15. novembra, nastupiti jedan od najenergičnijih bendova u Srbiji, pančevački "Iskaz", prepoznatljiv po socijalno i psihološki angažovanim tekstovima i muzičkom stilu koji je fuzija hip hopa, fanka, hard roka i sličnih pravaca koji pojačavaju poruke o buntu i pozivu na buđenje.

Program 5. "Dead Lake Horror & Wine" festivala

Četvrtak, 14. novembar

  • 19:00 "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", gosti: producent filma Miroslav Mogorović i masker Miroslav Lakobrija.
  • 20:30 "Videćeš večeras", gost: reditelj filma Momir Milošević.
  • 21:00 "The Curse Of Valburga", gosti: reditelj filma Tomaž Gorkić i producent Nejc Sae.
  • 23:00 "Antrum: The Deadliest Film Ever Made". *Za ovaj film neophodno je potpisati pristanak kako bi se ušlo na projekciju.

Petak, 15. novembar

  • 17:00 "Prey", režija: Franck Khalfoun.
  • 19:00 "The Golden Glove", režija: Fatih Akin.
  • 21:15 "Reborn", gost: reditelj Džulijan Ričards.
  • 23:00 Koncert – "Iskaz".

Subota, 16. novembar

  • 18:00 "Darklands", gost: Džulijan Ričards.
  • 19:30 Kratki filmovi: "Mališan", gost: Danilo Bećković, reditelj filma; "Poslednji putnik", gosti: autori filma, studenti druge godine FTV produkcije na FDU.
  • 20:00 "Deathcember", gosti: reditelji Džulijan Ričards, Milan Todorović i Lazar Bodroža, glumice Nabi Tang, Tamara Radovanović i Helena Babić.
  • 23:00 Žurka – DJ Tamara.
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2392
Povezane teme

dead lake festival

bioskop abazija

dead lake horror & wine festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.