Komentara: 1
Pregleda: 12292
Foto

Festival fudbala na "Severovom" stadionu okupio veliki broj dece

03.10.2016. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Za dane vikenda održan je 3. kup Subotice i memorijalni turnir "Zoća" u znak sećanja na Zorana Mašića, dečaka koji je nosio dres Fudbalskog kluba "Subotica".
Festival fudbala na "Severovom" stadionu okupio veliki broj dece

Roditelji i treneri potrudili su se da deca uživaju u takmičenju. Igralo se na četiri terena a nadmetali su se mladi fudbaleri rođeni  od 2005. do 2008. godine. Na turniru je učestvovalo oko trideset ekipa iz Apatina, Odžaka, Sombora, Šabca, Bačke Palanke i Subotice.

U dva dana odigrano je mnogo utakmica, bilo je uzbudljivo na terenu,  i ništa manje  na tribinama, posebno u mečevima sa neizvesnim završnicama.

Što se tiče ostvarenih rezultata, u generaciji rođenoj 2005. godine prvo mesto osvojila je ekipa Subotice, kod dečaka rođenih 2006. do prvog mesta stigla je škola fudbala "Tika Taka". Dečaci iz somborske Spektre podigli su pobednički pehar namenjen generaciji rođenoj 2007. godine, igrači domaće Subotice su u ovom uzrastu bili treći.

Kod najmlađih (2008. godište) najbolje su pokazali takođe mladi fudbaleri Spektra.

Festival fudbala na "Severovom" stadionu okupio veliki broj dece

Trener u FK Subotica Predrag Pršić naglašava važnost ovog turnira:

- "Deca su jedna od drugih mogla da nauče puno toga vezanog za fudbal. Ponosan sam na njihovo ponašanje, bili su primerni u svemu. Mi dosta kasnimo u odnosu na evropske zemlje što se tiče igranja fudbala tako mladih generacija ali se trudimo da to promenimo. Najmanje je važno ko će osvojiti prvo, drugo ili treće mesto, mnogo važnije je iskustvo koje prikupe i deca i treneri na ovakvim turnirima. Odmeravanjem snaga uviđamo u čemu smo bolji a u čemu slabiji od drugih i na čemu treba više da radimo. Što se tiče terena mi smo na ,,Severovom’’ stadionu tri godine, prostora ima dovoljno a trudimo se da proširimo travnate površine za treninge. Imamo dobru komunikaciju sa firmom i nadamo se da će ona u budućnosti biti još bolja..." - istakao je Pršić

Ekipama i najboljim pojedincima pehare i medalje na kraju su uručili Predrag i Marko Mašić sa željom da turnir iz godine u godinu bude masovniji, a da sadašnji učesnici izrastu u uspešne ljude.

Festival fudbala na "Severovom" stadionu okupio veliki broj dece

Izvor: Subotica.com
3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo" 3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo" 3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo" 3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo" 3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo" 3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo" 3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo" 3. trofej Subotice - Memorijal "Zoćo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 12292
Povezane teme

fudbalski klub subotica

memorijal zoćo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.