Komentara: 1
Pregleda: 13087

Fer-plej u sportu, srećom, nije zaboravljena kategorija

30.05.2016. u 16:05h
Izvor: Subotičke novine
Fer-plej u sportu, srećom, nije zaboravljena kategorija

U vreme kada se sportisti od malena uče da je najvažnije pobediti, biti prvi, bolji od rivala po svaku cenu, u vreme kada sve češće čujemo vesti o „čudnim“ putevima kojima se dolazi do rezultata u sportu, pravo osveženje predstavlja priča o, možda pomalo zaboravljenom fer-pleju.

Upravo jednu takvu priču govori nam Luka Andrašić, jedan od mladih stonotenisera Spartaka, koji je istrajao upravo u ovoj kategoriji.

- U Starim Banovcima je prošle nedelje bio turnir za igrače do 14 godina. Takmičenje sam završio kao četvrtoplasirani igrač. No, organizatori su napravili grešku, rekli su da sam treći i pripremili su mi nagradu za treće mesto. Znao sam da nije tako, znao sam da imam lošiji skor od drugara iz Spartaka Jovana Markovića, i nisam se osećao prijatno zbog saznanja da će me nagraditi zbog nečega što nisam uradio. Otišao sam do organizatora da im prijavim grešku, da me nezasluženo drže kao trećeplasiranog. Od njih sam prvo dobio poruke da se ne mešam, da ne znam, skoro da su me izvređali što pokušavam da kažem da je došlo do nepravde. Kako sam video da moja „intervencija“ neće biti prihvaćena, vratio sam se na mesto. No, za pet minuta su se organizatori obratili preko razglasa, potvrdili su moju priču. Kada je bilo proglašenje, iznenadio sam se što zovu i mene, a dodelili su mi diplomu za fer-plej, jer nisam želeo nagradu koju nisam zaslužio - prepričavam nam Luka događaj i ističe da bi ponovo tako uradio.

Luka se stonim tenisom bavi već 7-8 godina, a u tom periodu bilo je i lepih rezultata. Nedavno je završio kao dvadeseti na rang-listi u Srbiji u svojoj kategoriji, a bio je i deo kadetske ekipe Spartaka koja je osvojila treće mesto na Ekipnom prvenstvu Srbije. Ipak, on stoni tenis ne voli samo zbog nagrada.

- Ovo je zaista lep sport, opušten sam dok igram. Ne zavisim od drugih dok igram. Nema nas suviše mnogo, ima nas oko 100 igrača u mlađim kategorijama, družimo se, na treninzima, turnirima, pa i preko društvenih mreža. Zaista je stoni tenis lep sport i preporučio bih ga svim mojim vršnjacima.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 13087
Povezane teme

stoni tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.