Komentara: 1
Pregleda: 4592

FEF: Ciklus dokumentarnih filmova "Živeti zajedno"

22.07.2015. u 00:00h
Izvor: RTV City
U specijalnom programu Palićkog filmskog festivala predstavlja se i ciklus „Živeti zajedno“ - serija dokumentarnih filmova o pomirenju i obnovi međuetničkog pomirenja u Srbiji i Bosni i Herecegovini.
FEF: Ciklus dokumentarnih filmova "Živeti zajedno"

Ukupno pet filmova se svakodnevno prikazuju tokom ove nedelje u Omladinskom klubu Skladište , Fondacije  Danilo Kiš, sa početkom u 17 časova. Dokumentarni filmovi realizovani su u saradnji Udruženja „BH novinari“ i Nezavisnog društva novinara Vojvodine i koopropdukciji sa Radio-televizijom Vojvodine. Projekat je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Serijal „Živeti zajedno“ je rezultat istoimenog projekta koji je finansiran sredstvima iz Medijskog fonda „Jačanje medijskih sloboda u Srbiji“ Evropske unije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, i u partnerstvu sa nemačkom organizacijom “ Forum ZFD “ , Foruma civilne mirovne službe.

Dokumentarni filmovi  iz serijala Živeti zajedno  govore o pozitivnim pričama i građanskoj hrabrosti iz ratnog i poratnog perioda na području bivše Jugoslavije. Dokumentarci govore o ljudima, koji su se izdigli iznad mnoštva negativnih pojava, nasilja i ratnih zločina, koji su konkretnim delima pomogli onima „s druge strane“.

O okviru završetka serijala , u petak 24 jula  u 17 časova , na programu je film  „ Nisu ćutali“  u produkciji  Nezavisnog društva Vojvodine i Radio televizije Vojvodine. Film govori o antiratnom pokretu u Vojvodini tokom devedesetih godina 20. Najavljeno je i  prisustvo autora filma kao i predstavnika producenata.City TV će takođe emitovati ceo serijal filmova.

Raspored emitovanja filmova :

 • 20.7. – Heroji bitke za ranjenike; Film govori o primerima ljudskosti u Goraždu tokom rata u Bosni i Hercegovini, od 1992. do 1995. godine
 • 21.7. – Apostoli dobra; Film o sveštenicima koji su u ratu u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine bili primeri nesebičnosti i humanosti.
 • 22.7. – Znam šta je ofsajd; Film o pozitivnoj ulozi sportista tokom ratova iz devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije.
 • 23.7. – Komšije; Film govori o svetlim primerima u vreme najtežih zločina u regionu Prijedora tokom rata u Bosni i Hercegovini 1992. godine.
 • 24.7. – Nisu ćutali; Film govori o antiratnom pokretu u Vojvodini tokom devedesetih godina 20. veka
Izvor: RTV City
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4592
Povezane teme
festival evropskog filma palić palićki filmski festival omladinski klub "skladište"
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.