Komentara: 11
Pregleda: 7398
Foto

Fantastično "Veče nostalgije" Kornelija Kovača

08.11.2014. u 16:28h
Izvor: RTV Yueco
Bisera Veletanlić, Seid Memić Vajta, Miro Ungar, Dejan Cukić, Goran Šepa – Gale, ali i mlade snage poput Ivana Bosiljčića, Dušana Svilara i Mirne Radulović upotpunili su Veče nostalgije Kornelija Kovača u Subotici.
Fantastično "Veče nostalgije" Kornelija Kovača

Velikom većnicom Gradske kuće sinoć su prodefilovale su mnoge zvezde muzičke scene, različitih generacija, i tokom četvoročasovnog koncerta izvodili uglavnom pesme čiji je kompozitor, a koje su obeležile kako njihove karijere, njihovu mladost, tako i mladost publike različitih generacija. Veče nostalgije se već treći put održava noć pred finalno veče takmičarskog programa Muzičkog festivala “Omladina” koji je obnovljen u Subotici pre nekoliko godina.

Jedna od najvećih zvezda ove večeri bila je Bisera Veletanlić, koja je nastupala i na nekadašnjem subotičkom festivalu “Omladina”.

Aleksandra Kovač, kompozitorka i ćerka Kornelija Kovača, imala je tu privilegiju da odrasta uz stvaranje muzike kojoj je bilo posvećeno ovo veče nostalgije. Stoga i ne može da ih služa i doživljava kao ostala publika, već ih doživljava vrlo emotivno.

Fantastično "Veče nostalgije" Kornelija Kovača

Na sceni se u par navrata pojavljivao i rokerski trojac – Goran Šepa - Gale, Dejan Cukić i Dejan Najdanović – Najda. Gale je bio učesnik i prve retrospektivne večeri obnovljenog festivala pre tri godine, i ima veliki respekt prema Bati Kovaču i njegovoj celokupnoj karijeri.

Na večeri je nastupao i glumac Ivan Bosiljčić, poznat po ulogama u domaćim serijama i predstavama za koje je muziku komponovao upravo Kornelije Kovač. Bosiljčić je bio prepun utisaka, kako sa same večeri, tako i iz same Subotice.

Fantastično "Veče nostalgije" Kornelija Kovača

Tanja Banjanin, takođe je bila deo ove večeri, kaže da Bata Kovač ima respektabilnu karijeru i da se uvak rado odazove njegovom pozivu za učešće na ovakvim koncertima.

Sam Kornelije Bata Kovač, nakon nastupa, istakao je kako mu je drago da uvek može da skupi izvođače koji hoće da pevaju njegove “stvari”.

Fantastično "Veče nostalgije" Kornelija Kovača

Gabor Lenđel više je nego zadovoljan činjenicom da večeri nostalgije, kao najava samog festivala, okupljaju nekadašnje učesnike festivala i zvezde muzičke scene svih krajeva Bivše Jugoslavije. Ali, nije zadovoljan odnosom lokalne samouprave prema festivalu.

Nakon večeri nostalgije sledi takmičarsko veče, koje će biti priredjeno u sali Mađarskog kulturnog centra “Nepker” večeras od 20 časova. Specijalni gost je grupa D Zoo.

Fantastično "Veče nostalgije" Kornelija Kovača

Izvor: RTV Yueco
Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji Festival "Omladina" 2014: Veče nostalgije - Kornelije Kovač i prijatelji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 7398

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

velika većnica

festival omladina

kornelije kovač

festival omladina slike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.