Komentara: 3
Pregleda: 3299

Fantastični rezultati mlađih kategorija Vaterpolo kluba "Spartak-Prozivka"

28.06.2017. u 15:14h
Izvor: Subotica.com
Fantastični rezultati mlađih kategorija Vaterpolo kluba "Spartak-Prozivka"

Vaterpolo klub "Spartak-Prozivka" prvi je u istoriji grada Subotice koji je nastupio na državnom prvenstvu sa ženskom vaterpolo selekcijom. Na završnom turniru, što je u ovom trenutku manje bitno, osvojili su 4. mesto, pobedivši Šabac sa 16:4. Prvak je Crvena zvezda, vicešampion Vojvodina, dok je treća ekipa Palilula.

U ekipi Subotičanki istakle su se Aleksandra Saulić i Ivana Tokić koje pozvane u žensku nacionalnu reprezentaciju. Iz VK "Spartak-Prozivka" ističu da je njihov klub prvi i jedini vaterpolo kolektiv u Subotici koji sa devojčicama nastupa na Prvenstvu Srbije.

Od ostalih vesti vezano sa Vaterpolo klub "Spartak-Prozivka" važno je istaći da je pet od šest selekcija izborilo plasman na završnicu državnog prvenstva, među osam najboljih, što je svakako ogroman uspeh za subotički vaterpolo.

- Nije nimalo lako osvojiti četvrto mesto u državi olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka u kategoriji 19 godina iza Partizana, Radničkog i Beograda i to bez igrača od 19 godina. Isto tako kategorija 2000. godište je bila ubedljiva u Šapcu pobedivši Partizan, Crvenu zvezdu i Šabac i time obezbedila fajnal for u Kragujevcu. - ponosno ističu u VK "Spartak"

Kategorija 2002. godište, koja je aktuelni osvajač Kupa Srbije, tek nastupa u Kruševcu, a posle u Subotici na fajnal foru. Kategorija 2004. godište je domaćin 14. i 15. jula u Subotici, dok najmlađi, 2006. godište, nastupaju u Novom Sadu 1. i 2 jula.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3299

Povezana vest

Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.