Komentara: 32
Pregleda: 6955

Fabrika "Azohem" se seli u "Azotaru"

14.01.2012. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
Fabrika "Azohem" se seli u "Azotaru"

Fabrika veštačkog đubriva „Azohem”, koja se nalazi u naselju Makova sedmica treba da bude preseljena u pogon "Azotare". Preseljenje će da podrži republički Fond za zaštitu životne sredine.

Ugovor i projekat „Sanacija i zatvaranje proizvodnog pogona mineralnog đubriva „Azohem” će potpisati direktorka Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić i direktor „Azohema” Goran Kojić 16.janura.Događaju će da prisustvuje ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja dr Oliver Dulić i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Prvi put o preseljenju se govorilo u maju 2008.godine kada je fabrika trebalo da prestane sa proizvodnjom i preseli se u Azotaru. Tada je javnosti rečeno da je dogovor bio postignut na sastanku koji je održan u Azohemu između direktora preduzeća, tadašnjeg pokrajinskog sekretara za privatizaciju malih i srednjih preduzeća, Ištvana Pastora i predstavnika stanovnika Makove sedmice. Međutim, fabrika nije preseljena, a kao razlog obe strane su navele nepoštovanje ugovorenih obaveza.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 6955
Povezane teme

Saša Vučinić

Oliver Dulić

azotara

azohem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.