Komentara: 0
Pregleda: 3940

Evropski dan retkih bolesti

28.02.2009. u 10:59h
Izvor: RTV Yueco
<p>Danas se proslavlja i Evropski dan retkih bolesti.Dan će biti obeležen &scaron;irom kontinenta s ciljem da se &scaron;ira evropska javnost, lekari, mediji, udruženja pacijenata i predstavnici farmaceutske industrije angažuju na podizanju svesti o retkim bolestima i njihovom uticaju na život pacijenata.</p>
Evropski dan retkih bolesti

Retke bolesti su trajna oboljenja, koja stalno napreduju i čije je pogoršanje nepredvidivo, često opasna po život i veoma bolna. Danas ne postoji lek ni za jednu od šest do osam hiljada retkih bolesti, od kojih 75 odsto pogađa decu. Zajednički problemi sa kojima se susreću svi pacijenti sa retkim bolestima su nedostupnost odgovarajućih dijagnoza, kvalitetnih informacija i naučno zasnovanog znanja o retkim bolestima, nedostatak odgovarajuće zdravstvene nege, kao i poteškoće i nejednakost u pristupu medicinskim sredstvima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3940
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.