• Pregleda: 4271

Evropske diplome na Ekonomskom fakultetu

Evropske diplome na Ekonomskom fakultetu

Dekani Ekonomskog fakulteta iz Subotice i Fakulteta za logistiku iz Celja potpisali su sporazum o saradnji na realizaciji zajedničkog studijskog programa “Logistički sistemi u ekonomiji”. Ukoliko ga odobre akreditacione komisije Srbije i Slovenije, ova dva fakulteta će od jeseni zajednički izvoditi nastavu na prvoj godini master studija. Ekonomisti koji završe ovaj program imaće diplomu sa dva pečata, i što je još važnije, ta diploma će vašiti u svim zemljama Evropske unije bez nostrifikacije.

“Logistički sistemi u ekonomiji” predstavlja spoj ekonomije i logistike, a zainteresovani će moći da izučavaju ovaj smer na petog godini studija, odnosno prvoj godini master studija. Imaće osam predmeta, od čega će četiri izvoditi profesori iz Celja, a četiri profesori sa Subotičkog fakulteta. Planiran je upis 125 studenata koji će nastavu slušati u Novom Sadu. Sve navedeno biće prosleđeno nadležnim akreditacionim komisijama u Beogradu i Ljubljani, kako bi ovaj program bio akreditovan i kako bi konkurs za upis studenata mogao biti raspisan na vreme, pred sledeću akademsku godinu. Nakon završenog studiranja, studenti Ekonomskog fakulteta mogu dobiti diplomu usmerenja “logistika u finansijama i bankama” i “logistika u biznisu”.

U izvođenju nastave učestvovaće 16 nastavnika i saradnika iz Srbije, i 11 nastavnika i saradnika iz Slovenije. Predviđeno je izvođenje nastave na oba jezika, a veći deo nastave biće izvođen video-konferencijskom vezom.

Intenzivna saradnja dva fakulteta traje već godinu dana. Rezultate ove saradnje prihvatili su i Univerziteti u Novom Sadu i Mariboru, tako da će i te institucije potpisati sporazum o saradnji.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
krempita Odgovori
Odličan naslov! Još samo da nam autor objasni čije diplome su dosad izdavali, možda azijske......
leon Odgovori
udica je bacena ...samo se cekaju somovi !!
io Odgovori
koga ovi tzv. profesori vuku za nos?zivim u inostranstvu (evropi) i jos nisam cula da neko priznaje fakultete iz istocne evrope.iz srbije?subotice?ne znaju ni gde se nalazi?!!!ma koga ova "gospoda" zavaravaju? *** cenzurisano *** !da li ce diploma vaziti u belom svetu, to je vec sasvim drugi problem.
ambidekster Odgovori
Ovi nisu normalni definitivno!!!! Pa to se studira na Saobracajnom fakultetu a ne na Ekonomskom!!!! Ovi strucnjaci iz SPS-a se u sve razumeju. Ekonomski fakultet=SPS kadar.
Sergio Odgovori
Чему онда увођење болоње ако се у Европи признаје само доточни студ. програм. Циљ болоњског начина образовања је требао да буде стандардизација свих планова и програма кроз систем сакупљања бодова и то свуда у Европи (од Енглеске до Турске).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.