Komentara: 1
Pregleda: 3035

"Etnofest" počinje u petak

18.06.2012. u 17:19h
Deveti festival kultura sveta - Etnofest, biće održan od 22.-24. juna na Paliću. Glavni program Festivala će se održati na Letnjoj pozornici, a prateći sadržaji na Velikoj terasi. Generalni pokrovitelji Festivala je grad Subotica.
"Etnofest" počinje u petak

Etnofest kroz međunarodne kontakte dovodi umetnike sa različitih krajeva sveta. Razni muzičari dolaze u Suboticu i na Palić da predstave nove trendove u muzici, a koji su bazirani na tadiciji naroda iz kojeg oni potiču.

Etnofest postoji od 2004. Godine, a već nekoliko godina generalni pokrovitelj ej grad Subotica, dok je jedan od pokrovitelja I Fondacija za onladinsku kulturnu I stvaralaštvo “Danilo Kiš”.

Ove godine Etnofest nas vodi od Afrike, preko Pirineja i Balkana, do Skandinavije.

Prvo veče, u petak će na Letnjoj pozornici nastupiti jedno od najvećih imena afričke muzike Ebo Tejlor, rodonačelnik afro bita I španski sastav Zubazar, dok će u subotu nastupati: Arja Kastinen iz Finske, braća Teofilović, orkestar Lajko Feliksa I makedonski etno-darkvejv/gotik-rok sastav Mizar & Harmosini. Na Velikoj terasi koncerti u petak I subotu počinju od 18 časova, a u nedelju od 17 časova. Na Terasi su planirani nastupi subotičkih, turskih i mađarskih grupa.

Koncerti na Letnoj pozornici u petak i subotu počinju u 21 čas, a ulaz se plaća 200 dinara, dok su programi na Velikoj terasi besplatni i počinju od 16 kada će biti održane fotografska radionica I radionica za izdradu predmeta od vune, kao i muzička radionica za instrument kantele.

Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3035
Povezane teme

etnofest

program etnofest festivala

etnofest palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.