Komentara: 0
Pregleda: 2051

Etnofest: Ebo Tejlor u petak na Paliću

22.06.2012. u 14:21h
Izvor: SuMedija
Festivalska manifestacija koja okuplja najbolje muzičare iz celog sveta Etnofest počinje u petak, 22. juna na Letnjoj pozornici na Paliću. Prateći programi i radionice biće održane na Velikoj terasi a, prema najavi organizatora, planirani su koncerti, izložbe, radionice i sajmovi rukotvorina.
Etnofest: Ebo Tejlor u petak na Paliću

Pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvetnu delatnost i racionalizaciju školske mreže, Ljubica Kiselički, rekla je da Subotica podržava festival jer je to manifestacija koja je uvek pomerala u pozitivnom pravcu kulturni prostor Subotice, ali i Vojvodine.

Dejan Vujinović, organizator Etnofesta, kaže da festival nastavlja misiju da dovodi svet kod nas i da u isto vreme Suboticu predstavi u najboljem svetlu.

- Želimo da predstavimo lokalni resurs muzike i stvaralaštva i da je pokažemo kroz široku mrežu saradnika koje Etnofest ima, ponajviše u Evropi. Glavni festivalski program će se održati na Letnjoj pozornici i gost će biti jedan od najvećih muzičara Afrike Ebo Tejlor, rodočelnik muzičkog afro bita. U saradnji sa Institutom „Servantes” iz Beograda nastupa „Zubazar” iz Madrida - kaže Vujinović.

Osim lokalne samouprave, pokrovitelj Etnofesta je i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš”.

- Uspešno sarađujemo već sedam godina. Festival radi na afirmaciji duboko humane poruke da veže sve ljude u jednu zajednicu bez obzira na različitosti. Slogan „Festival kultura sveta” afirmiše takvu ideju, što je i razlog zašto finansijski pomažemo manifestaciju.

Na Etnofestu će nastupiti orkestar Lajka Feliksa, Mizar i hor Harmosni iz Makedonije, braća Teofilovići iz Beograda, Ebo Tejlor iz Gane, „Zubazar” iz Madrida, Arja Kastinen iz Finske, Lava iz Austrije, trio „Menteš Maškent” iz Mađarske, „Cadabra” i „Grufti Groove” iz Subotice.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2051
Povezane teme

Ljubica Kiselički

etnofest

festival etnofest

festival kultura sveta etnofest

dejan vujinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.