Komentara: 0
Pregleda: 2618
Foto

Etno grupa „Iskon“ obeležava dve decenije rada

21.08.2021. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Etno grupa „Iskon“ obeležava dve decenije rada

Koncertom na Letnjoj pozornici, 4. septembra, etno grupa „Iskon“ obeležiće dve decenije postojanja i rada. Ljubitelji izvornog melosa moći će da čuju melodije sa prostora Balkana,  a gosti na koncertu biće bivši članovi grupe, podmladak „Iskončiči“ i učenici Odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole u Subotici.

- Grupa “Iskon” danas broji osam članova iz pet gradova, ali Subotica će uvek imati poseban značaj za sve nas jer smo se upravo ovde okupili davne 2001.godine. Naš prvi nastu bio je u avgustu te godina na Balkanskom festival mladih u Grčkoj – podsetila je Milanka Nastasić iz grupe “Iskon”.

Po rečima Dejana Anđelovića, jednog od osnivača grupe, kad asu počinjali bili sup o godinama najmlađa grupa, a sada su po stažu najstarija etno grupa u Srbiji.

Etno grupa „Iskon“ obeležava dve decenije rada

- Pripreme za koncert su trajale godinu dana. Spremili smo 20ak pesama i verujem da će svi uživati. Neke od njih su “Gusta mi magla padnala” i “Marijo bela kumrijo” koje smo pevali na prvom nastupu. Nadam se da će nas epidemiološka situacija i vreme poslužiti te da ćemo se odužiti Subotici i Novom Sadu, kao i Sokoju koji nas podržavaju sve ove godine – poručio je Anđelović.

Veliki deo grupe “Iskon” potekao je iz crkvenog hora koji se tada zvao “Sveti Jovan Zlatousti”, a sada je “Sveti Roman Melod”.

- Svim umetnicima koji se posvećeno bave muzikom nije lako opstati u ovom svetu. U Muzičkoj školi se dve decenije neguje tradicionalno pevanje i veoma nam je važan ovaj nastup jer će mladi ljudi koji počinju da se bave ovom vrstom muzike dobiti vetar u leđa – istakla je Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole.

Etno grupa „Iskon“ obeležava dve decenije rada

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon" Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon" Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon" Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon" Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon" Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon" Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon" Najava koncerta "20 godina etno grupe Iskon"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2618

Povezana vest

Povezane teme

etno grupa iskon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.