Komentara: 12
Pregleda: 4400

Epidemiološka situacija se poboljšava

14.12.2021. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Epidemiološka situacija se poboljšava

Tokom prethodnog dana u Subotici je registrovano 15 novih slučajeva infekcije virusom kovid-19, a trenutno je u našem gradu 789 aktivno obolelih od ove zarazne bolesti, podaci su Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Po poslednjim informacijama iz Opšte bolnice Subotica, tokom vikenda su u kovid respiratornoj ambulanti obavljena 84 pregleda, kada je 11 pacijenata primljeno na bolničko lečenje, dok je 13 pacijenata otpušteno iz bolnice na dalje kućno lečenje i izolaciju.

- Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice nalaze 54 pacijenta, u kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 8 pacijenata, 7 na respiratoru - navodi se u jučerašnjem izveštaju subotičke bolnice.

Epidemiološka situacija se poboljšavaPritisak se smanjuje i na kovid ambulantu u Harambašićevoj ulici, gde se dnevno pregleda od 100 do 120 pacijenata.

- Dnevno imamo od 10 do 15 pozitivnih pacijenata, a da uporedim, ranije je to bilo i po 100-120 pacijenata pozitivnih. Znači jenjava kovid - kazala je za RTV Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Uprkos tome što se epidemiološka situacija poboljšava, stručnjaci upozoravaju da opuštanja nema, budući da je pred nama praznični period.

- Pred nama su i dve Nove godine i dva Božića i svi ostali praznici, slave i tako dalje. Uvek je to po pitanju kapljičnih infekcija poseban izazov. Poštujmo sve propisane mere, nosimo pre svega zaštitne maske, vakcinišimo se i to je to - apelovao je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica, a preneo RTV.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4400
Povezane teme

subotička bolnica

zavod za javno zdravlje

bolnica

opšta bolnica

dom zdravlja subotica

bolnica subotica

dr nebojša bohucki

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.