Komentara: 29
Pregleda: 8565

Elektronske karte u autobusima Suboticatrans-a

17.09.2012. u 21:53h
Izvor: SuMedija
“Suboticatrans” planira da umesto papirnih karata u autobusima primenjuje elektronsku naplatu, koja će imati niz prednosti i za putnike i za „Suboticatrans". Praćenjem broja putnika u vozilima, dispečeri će znati koje linije treba pojačati.
Elektronske karte u autobusima Suboticatrans-a

Ukoliko lokalna samouprava odobri projekt „Suboticatransa", korisnici gradskog prevoza za putovanja autobusom više neće morati da imaju gotov novac, odnosno sitninu, jer će ga zamenjivati elektronska kartica koju će moći da nabave na nekoliko mesta u gradu.

Kartica će se dopunjavati ili doplaćivati post pejd i pri pejd sistemom, a validatori u autobusima će registrovati, na kojim linijama i koliko puta je korišćena.

- Mi smo još pre nekoliko godina krenuli u racionalizaciju poslovanja na osnovu saobraćajne studije koja nam je rekla šta preduzeće mora da uradi da bi povećalo troškovnu efikasnost i postiglo racionalnije poslovanje. Deo tog procesa je i uvođenje elektronskog sistema naplate karata, što će rezultirati smanjenjem broja zaposlenih, pre svega konduktera. Radićemo to smišljeno, pre svega prekvalifikovanjem konduktera. Nismo ni do sada i nećemo otpuštati ljude, ali već smo smanjili broj zaposlenih za sedamnaest - kaže direktor „Suboticatransa" Tibor Fazekaš.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 8565
Povezane teme

autobus

elektronska naplata

naplata karata

autobuske karte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.