Komentara: 4
Pregleda: 8518
Video
Foto

Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

18.05.2017. u 20:49h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet u Subotici proslavio je danas 57 godina od osnivanja, svečanom akademijom u Amfiteatru ove visokoškolske ustanove. Proslavi su prisustvovali brojni domaći i strani gosti, profesori, saradnici i studenti.
Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta, izrazio je zadovoljstvo što je Ekonomski fakultet cenjena visokoškolska ustanova u zemlji i inostranstvu.

Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

- Tokom skoro šest decenija svog postojanja i rada, Ekonomski fakultet u Subotici izrastao je u veoma poznatu i afirmisanu visokoškolsku ustanovu u zemlji i okruženju. Naš fakultet postao je aktivan učesnik evropskog obrazovnog prostora i uspeo je da obrazuje na desetine hiljada diplomiranih i master ekonomista, magistara i doktora ekonomskih nauka, na šta smo veoma ponosni – izjavio je Grubor i dodao da danas na Ekonomskom fakultetu studira gotovo 4.000 studenata, na sva tri nivoa studija, kako u Subotici, tako i u Novom Sadu i Bujanovcu.

Profesor dr Zoran Stanković, predsednik koordinacionog tela Vlade za Preševo, Bujanovac i Medveđu, rekao je da odeljak Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu ima višestruki značaj.

Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

- Prvo i osnovno to je edukacija mladih, koji bi trebalo da, nakon završetka studija, svojom aktivnošću podignu, ne samo kulturni i intelektualni nivo, već i ekonomsku stabilnost i mogućnosti za dalji razvoj tog kraja. U ovim teškim trenucima, kada imamo veoma neodgovorne izjave, istovremeno imamo veoma produktivno delovanje fakulteta, stoga tenzija nema – izjavio je Stanković i dodao da je aktivnost svih zaposlenih na fakultetu usmerena na integraciju albanske nacionalne manjine u državne organe Srbije.

Među zvanicama proslave 57 godina postojanja i rada Ekonomskog fakulteta bila je i Biljana Abramović, prorektor Univerziteta u Novom Sadu, koja je fakultetu poželela još mnogo uspeha.

- Imam veliko zadovoljstvo da u ime Rektorata čestitam 57. rođendan Ekonomskom fakultetu i da mu poželim sve najbolje u daljem radu i još mnogo uspeha, studenata, studijskih programa i projekata – rekla je Abramović.

Andrea Oricio, ambasador Misije OEBS-a, koji se ranije tokom dana sastao i sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, istakao je značaj saradnje fakulteta i Misije OEBS-a.

Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

- Ekonomski fakultet u Subotici je veoma bitan partner Misije OEBS-a u Srbiji i veoma bitan deo novosadskog Univerziteta, zato što, pre svega, gaji multikulturalnost, inkluziju i raznolikost. Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, takođe je veoma važan projekat za nas, na kojem radimo zajedno i na kojem ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti – rekao je Oricio i dodao da mu je ovo prva poseta našem gradu i da mu je zbog toga posebno drago.

Među gostima proslave bio je i profesor dr Konstantin Kostin sa Ekonomskog Univerziteta u Sankt Peterburgu iz Rusije, koji će sutra govoriti na Internacionalnom naučnom skupu, koji organizuje Ekonomski fakultet. Kostin je rekao da se nada da će njihovi fakulteti nastaviti dobru saradnju, kao i da je plan da naprave program razmene za studente i profesore.

Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

XXII Internacionalni naučni simpozijum, pod nazivom “Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu”, održaće se sutra u Velikoj većini Gradske kuće, s početkom u 10 časova, a tema naučnog skupa biće “Digitalna evolucija: Prilagođavanje poslovanja digitalnom vremenu”.

Izvor: Subotica.com
Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta Proslava 57 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 8518
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Aleksandar Grubor

dan ekonomskog fakulteta

ekonomski fakultet u bujanovcu

svečana akademija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.