Komentara: 4
Pregleda: 6365
Video
Foto

Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

18.05.2017. u 18:49h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet u Subotici proslavio je danas 57 godina od osnivanja, svečanom akademijom u Amfiteatru ove visokoškolske ustanove. Proslavi su prisustvovali brojni domaći i strani gosti, profesori, saradnici i studenti.
Ekonomski fakultet proslavio 57 godina postojanja

Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta, izrazio je zadovoljstvo što je Ekonomski fakultet cenjena visokoškolska ustanova u zemlji i inostranstvu.

- Tokom skoro šest decenija svog postojanja i rada, Ekonomski fakultet u Subotici izrastao je u veoma poznatu i afirmisanu visokoškolsku ustanovu u zemlji i okruženju. Naš fakultet postao je aktivan učesnik evropskog obrazovnog prostora i uspeo je da obrazuje na desetine hiljada diplomiranih i master ekonomista, magistara i doktora ekonomskih nauka, na šta smo veoma ponosni – izjavio je Grubor i dodao da danas na Ekonomskom fakultetu studira gotovo 4.000 studenata, na sva tri nivoa studija, kako u Subotici, tako i u Novom Sadu i Bujanovcu.

Profesor dr Zoran Stanković, predsednik koordinacionog tela Vlade za Preševo, Bujanovac i Medveđu, rekao je da odeljak Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu ima višestruki značaj.

- Prvo i osnovno to je edukacija mladih, koji bi trebalo da, nakon završetka studija, svojom aktivnošću podignu, ne samo kulturni i intelektualni nivo, već i ekonomsku stabilnost i mogućnosti za dalji razvoj tog kraja. U ovim teškim trenucima, kada imamo veoma neodgovorne izjave, istovremeno imamo veoma produktivno delovanje fakulteta, stoga tenzija nema – izjavio je Stanković i dodao da je aktivnost svih zaposlenih na fakultetu usmerena na integraciju albanske nacionalne manjine u državne organe Srbije.

Među zvanicama proslave 57 godina postojanja i rada Ekonomskog fakulteta bila je i Biljana Abramović, prorektor Univerziteta u Novom Sadu, koja je fakultetu poželela još mnogo uspeha.

- Imam veliko zadovoljstvo da u ime Rektorata čestitam 57. rođendan Ekonomskom fakultetu i da mu poželim sve najbolje u daljem radu i još mnogo uspeha, studenata, studijskih programa i projekata – rekla je Abramović.

Andrea Oricio, ambasador Misije OEBS-a, koji se ranije tokom dana sastao i sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, istakao je značaj saradnje fakulteta i Misije OEBS-a.

- Ekonomski fakultet u Subotici je veoma bitan partner Misije OEBS-a u Srbiji i veoma bitan deo novosadskog Univerziteta, zato što, pre svega, gaji multikulturalnost, inkluziju i raznolikost. Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, takođe je veoma važan projekat za nas, na kojem radimo zajedno i na kojem ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti – rekao je Oricio i dodao da mu je ovo prva poseta našem gradu i da mu je zbog toga posebno drago.

Među gostima proslave bio je i profesor dr Konstantin Kostin sa Ekonomskog Univerziteta u Sankt Peterburgu iz Rusije, koji će sutra govoriti na Internacionalnom naučnom skupu, koji organizuje Ekonomski fakultet. Kostin je rekao da se nada da će njihovi fakulteti nastaviti dobru saradnju, kao i da je plan da naprave program razmene za studente i profesore.

XXII Internacionalni naučni simpozijum, pod nazivom “Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu”, održaće se sutra u Velikoj većini Gradske kuće, s početkom u 10 časova, a tema naučnog skupa biće “Digitalna evolucija: Prilagođavanje poslovanja digitalnom vremenu”.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6365
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica Aleksandar Grubor dan ekonomskog fakulteta ekonomski fakultet u bujanovcu svečana akademija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.