• Pregleda: 1693

Ambasador Misije OEBS u Srbiji u poseti Subotici

Gradonačelnik Subotice sastao se danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji. Razgovaralo se o više aktuelnih tema, kao i o unapređenju saradnje između Subotice i Misije OEBS koja u Srbiji ima mandat da pomogne u procesu reformi i modernizacije zemlje.
Ambasador Misije OEBS u Srbiji u poseti Subotici

Sagovornici su se složili u oceni da je Subotica – kao multietnička sredina sa populacijom koju čine predstavnici više od 20 različitih nacionalnosti i grad u kojem već vekovima u skladnoj zajednici žive ljudi više različitih religija – dobar model ne samo za zemlje u okruženju nego i šire kako se poštuju prava nacionalnih manjina i kako bi trebalo da se radi na društveno-ekonomskom razvoju jedne sredine i privlačenju direktnih stranih investicija.

Govoreći o migrantskoj krizi kojom je bila pogođena i Subotica, gradonačelnik Bogdan Laban je rekao da je subotička lokalna samouprava postupala u skladu sa evropskim standardima i preporukama Vlade Srbije i da je, uz podršku međunarodnih humanitarnih organizacija, uspela da se izbori sa svim poteškoćama i mogućim problemima sa kojima se u rešavanju te krize susretala.

U Privremenom prihvatnom centru za migrante u Subotici trenutno boravi oko 140 migranata i svima su, kao i u periodima kada ih je na ovom području bilo i po nekoliko hiljada, obezbeđeni humani uslovi za život, hrana, voda, zdravstvena i bezbednosna zaštita, naglasio je Bogdan Laban, i dodao da su građani Subotice tokom migrantske krize – koja u našem gradu traje već nekoliko godina – ispoljili visok stepen razumevanja, solidarnosti i humanosti trudeći se da tim ljudima učine što je moguće podnošljivijom situaciju u koju su dovedeni.

Tokom srdačnog susreta, gradonačelnik Laban i ambasador Oricio istakli su značaj još nekoliko važnih tema koje spadaju u delokrug rada OEBS u Srbiji, a koje se istovremeno odnose na nadležnosti lokalne samouprave.

Sastanku u Zelenoj sali Gradske kuće prisustvovali su Đovani Gabasi, šef kabineta šefa misije OEBS-a u Srbiji, zamenik gradonačelnika Timea Horvat i Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Prvu zvaničnu posetu našem gradu ambasador Andrea Oricio okončao je posetom Ekonomskog fakulteta.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

3
Realan Odgovori
Naš problem je što je formalno sve sjajno, a suštinski ništa ne valja. I gradonačelnikovo znanje i titula magistra su formalno sjajni.
Sredoje Odgovori
A sta nije istina u gornjem tekstu? Je l bilo vecih incidenata? Jesmo li prihvatili mirno realnost migrantske krize i na taj nacin omogucili institucijama da olaksano izadju sa njom na kraj? I sta ti uopste znas o gradonacelnikovoj diplomi? Na taj nacin mozes svakog da gadjas sa g... a jedino sto mozes postici je da uprljas ruke i onda to vise govori o tebi nego o njemu. Ako imas sumnje, ti prijavi. Ako ne, onda cuti.
Realan
Gradonačelnika poznajem još iz vremena kada se nije okitio titulom, a znam i kako do njih dolaze, i kako ih gube. Moje sumnje da prijavim? Kome!? Institucijama koje ga štite? Naivni ste.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.