Komentara: 3
Pregleda: 3131
Foto

Ekonomski fakultet otvorio vrata budućim studentima

02.02.2022. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
Na Ekonomskom fakultetu održan je Dan otvorenih vrata za maturante Ekonomske škole "Bosa Milićević".
Ekonomski fakultet otvorio vrata budućim studentima

Današnji događaj organizovan je u cilju upoznavanja srednjoškolaca sa obrazovnom ponudom na Ekonomskom fakultetu. Potencijalnim studentima predočeno je šta sve ova obrazovna ustanova pruža, od studijske prakse, preko mogućnosti studijskog boravka u inostranstvu, sve do mogućnosti dobijanja različitih sertifikata. 

- Potencijalnim studentima smo predstavili studijske programe koji su u ponudi i šta ih očekuje. Ono što njih zanima je i kakvi su uslovi studentskog života, a mislim da je tu Subotica zaista dobro pozicionirana, bolje nego brojni drugi gradovi. Iako nije univerzitetski grad u Subotici postoji nekoliko visokoobrazovnih ustanova i trudimo se da taj studentski život bude što sadržajniji - rekao je prof. dr Aleksandar Čučković, prodekan za međunarodnu saradnju na Ekonomskom fakultetu.

Ekonomski fakultet otvorio vrata budućim studentima

Od ove godine Ekonomski fakultet je krenuo sa novim studijskim programima na osnovnim, master i doktorskim studijama. 

Sada ima dva studijska programa. Jedan program je poslovna informatika, a druge programe smo ujedinili pod zajedničkim imenom ekonomija, ali se oni, posle druge godine, dele u sedam zasebnih modula. Dakle, studenti kada se upoznaju sa različitim predmetima na početku studiranja onda se opredeljuju, čini nam se, mnogo jasnije i odlučnije za profil koji im se učinio privlačnijim - kaže Čučković.

Ekonomski fakultet otvorio vrata budućim studentimaNastavni sadržaji su u velikoj meri inovirani. Studentska praksa postala je obavezan element svih studijskih programa.

- Studenti će biti u obavezi da provedu  između mesec i tri meseca na praksi, a fakultet će obezbediti boravak u kompanijama u okruženju. Jedan mali broj studenata može da očekuje da će obaviti stručnu praksu u inostranstvu

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3131
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

ekonomska srednja škola

aleksandar čučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.