Komentara: 2
Pregleda: 2914
Foto

Ekonomski fakultet domaćin grupaciji Slobodnih zona Srbije

17.12.2021. u 16:58h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet danas je ugostio predstavnike grupacije Slobodnih zona Srbije sa ciljem osnaživanja i produbljivanja saradnje između obrazovnih ustanova i privrednih subjekata.
Ekonomski fakultet domaćin grupaciji Slobodnih zona Srbije

U Subotici su boravili rukovodioci svih 15 slobodnih zona koji su sa upravom fakulteta razgovarali o potrebama privrede, odnosno kompanija koje u okviru njih posluju.

- Obrazujemo buduće kadrove koji su potrebni kompanijama koje posluju u režimu Slobodne zone,  a potražnja za zaposlenima je čak veća od onog što fakultet obrazuje. Zato prakse u kompanijama nisu samo proforme, već je studentima to ulaznica u proces rada i ako se uklope mogu da računaju na zaposlenje – kaže prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta. - Ekonomski fakultet u Subotici već ima saradnju sa Slobodnom zonom u našem gradu. Imamo pre svega radionice na kojima nam Slobodna zona služi kao spona između nas i kompanija koje posluju u okviru nje. Otvorili smo mnoge teme na kojima možemo da sarađujemo, a to je pre svega obrazovanje kadrova.

Ekonomski fakultet domaćin grupaciji Slobodnih zona Srbije

Slobodna zona u Subotici obeležava četvrt veka postojanja i ovih dana u toku je izrada strateškog dokumenta za period od 2022. do 2025. godine, u kome je saradnja sa Ekonomskim fakultetom jedna od važnih činilaca.

- Posle 25 godina došlo je vreme da se zapitamo gde smo danas I gde treba da idemo. Budući  da u Slobodnoj zoni rade visokostručne kompanije, sa visokotehnološkim  mogućnostima, smatrali smo da je sledeći korak intenzivnija saradnja između obrazovnih ustanova i prakse, nauke i privrede – ističe Saša Gravorac, direktor Slobodne zone Subotica. – Samo veriikacija naučnih rezultata u privrednom životu daje puni smisao nauci, a isti tako, povratna sprega privrede na nauku daje joj smernice da ide dalje. Zato je važno obrazovanje kadrova koji će zadovoljiti tržišne potrebe.

Ekonomski fakultet domaćin grupaciji Slobodnih zona Srbije

Izvor: Subotica.com
Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije Sastanak Grupacije slobodnih zona Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2914

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

slobodna zona subotica

regionalni inovacioni startap centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.