Komentara: 4
Pregleda: 1759

Ekološka konferencija "Zelena transformacija" u petak u hotelu Patria

02.02.2022. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Hotel "Patria" u petak će biti domaćin ekološke konferencije na kojoj će biti otvorena diskusija na temu očuvanja životne okoline ali i lokalnih ekoloških problema koji muče građane krajnjeg severa Srbije.
Ekološka konferencija "Zelena transformacija" u petak u hotelu Patria

Ekološki skup "Evropske partije zelenih", "Mađarskog pokreta", "Zajedno za Srbiju", "Ne davimo Beograd" i "Ekološkog ustanka" nosi poruku da je ključ "zelene transformacije" insistiranje na održivim, ekološkim rešenjima umesto prljave i zastarele tehnologije, te da se i u Srbiji, bez kašnjenja, mora uspostaviti cirkularna ekonomija i stvoriti zelena radna mesta.

- Talas protesta u Srbiji prethodnih meseci zbog planirane investicije kompanije Rio Tinto je pokazao da je našim građanima bitno očuvanje okoline i naše prirode. Pored planirane eksploatacije litijuma i mi Subotičani imamo svoje lokalne ekološke probleme kao što su seča šuma, stanje Palićkog jezera i probna bušenja u zaštićenim oblastima - najavljuju organizatori skupa u Subotici, Evropska zelena stranka, koalicija "Moramo" i Mađarski pokret.

O temi će pričati predstavnici "zelenih", Aleksandar Jovanović – Ćuta, vođa Ekološkog ustanka, jedan od organizatora protestnih skupova zbog Rio Tinta, Predrag Momčilović, međunarodni sekretar organizacije "Ne davimo Beograd", Nebojša Zelenović lider "Zajedno za Srbiju" i OGP "AKCIJA" i Arpad Černik, predstavnik "Mađarskog pokreta", koji se bavi i proizvodnjom zdrave hrane od lokalnih sirovina.

Organizatori pozivaju građane zainteresovane za "zelene teme" i za očuvanje životne okoline da budu gosti ekološkog skupa koji će se održati u hotelu "Patrija" u petak od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1759

Povezana vest

Povezane teme

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.