Komentara: 0
Pregleda: 2435

Efikasnije zdravstvo

22.04.2009. u 18:23h
Izvor: RTV Yueco
<p>Efikasnost u zdravstvu mora da se poveća, a uprkos &scaron;tednji, neće biti smanjivanja prava pacijenata, izjavio je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.</p>
Efikasnije zdravstvo

Ako bi svaki od 625 doktora opšte prakse, koliko ih ima samo u Beogradu, dnevno otišao u kućnu posetu samo jednom građaninu starijem od 65 godina, za godinu dana pregledali bi 145.000 ljudi, koji ne idu kod doktora, kaže Milosavljević za Večernje novosti. Ovako ministar Milosavljević opravdava predlog za preraspodelu radnog vremena u zdravstvu, po kojoj bi domovi zdravlja radili do 21 čas, čemu se protive Lekarska komora i neki strukovni sindikati. Svima mora da bude jasno - efikasnost mora da bude veća, kaže on. Narednih godina će se uvoditi kapitacija i drugačije plaćanje bolnicama. Iako će u zdravstvenoj kasi biti osam milijardi dinara manje, u ovom trenutku neće biti povećavanja participacije, ni smanjivanja prava iz osiguranja, kaže Milosavljević.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2435
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.