Komentara: 1
Pregleda: 2721

Džudisti Spartaka osvojili tri bronzane medalje na prvenstvu Vojvodine

23.02.2016. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
U subotu u Kaću održano je prvenstvo Vojvodine u džudou za kadete, na kojem je Spartak sa četiri takmičara osvojio tri medalje.
Džudisti Spartaka osvojili tri bronzane medalje na prvenstvu Vojvodine

Ovo takmičenje, na kojem se okupilo 144 takmičara iz 31 kluba, bilo je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za odlazak na prvenstvo Srbije.

Spartak je nastupio sa 4 takmičara koji su dan završili sa tri bronzane medalje i tri plasmana na državno prvenstvo. Po rečima trenera Milana Bogića svojevrstan hendikep je bio i to što su čak tri takmičara nastupila u istoj težinskoj kategoriji, a to je kako kaže najmanje odgovaralo Mihajlu Šašiću koji nakon dve borbe ostaje bez daljeg plasmana.

- "Borio se u kategoriji koja definitivno nije njegova, odradio je lepe borbe i iz našeg ugla nema mu se šta zameriti." - rekao je Bogić

Drugu bronzanu medalju osvojio je Nemanja Nikolić, što je po rečima trenera ispod njegovih mogućnosti.

- "Greške u prvom kolu koštale su Nemanju odlaska u finale. U meču za bronzu imao je čak i teži zadatak, ali je to rešio u svoju korist." - kratko je prokomentarisao Bogić

Po rečima trenera Spartaka pravi "rat" je bio u kategoriji do 73 kilograma gde je bilo teško čak i žrebati takmičarsku listu uz toliko dobrih boraca.

- "Veljko Tripunović i Strahinja Nestorović kao nosioci grupe nakon tri borbe ulaze u najbolju četvorku ali tu staju. Tripunović propušta ulazak u finale od više nego odličnog Jovanovića, dok Nestorović za malo gubi od Jasnića, takođe izuzetnog takmičara. U borbama za medalju su obojica kao favoriti to i potvrdili i pobedom se popeli na postolje kao bronzani." - rezimirao je Bogić i dodao da je to bio odlican dan, da su viđene odlične borbe, a uputio je i čestitke svima koji su na ovom takmičenju branili boje Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2721
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

milan bogić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.