Komentara: 23
Pregleda: 13133

Dvodnevni pop-rok festival "Stringtown" na Paliću

17.02.2016. u 19:49h
Izvor: Subotica.com
Poslednjeg dana aprila i prvog dana maja ove godine Palić će biti mesto gde će "gruvati" pretežno domaći zabavni i rok program uz nastupe poznatih bendova iz bivše zajedničke države. Električni orgazam, Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Perpetuum mobile... mnogo dobre muzike na jednom mestu!
Dvodnevni pop-rok festival "Stringtown" na Paliću

Subotica i Palić imali su nekad String festival, a zatim i Trenchtown, a od ove godine ideju u delo pokušaće da sprovedu organizatori Stringtown-a, novog pop rok festivala koji već na startu obećava dobar program i velika poznata imena sa pop-rok scene bivše Jugoslavije... i to kakva imena! Posetioce prvog Stringtown-a zabavljaće bendovi Električni orgazam, Zabranjeno pušenje (Sejo Sakson), Orthodox Celts, Crvena jabuka, Divlje jagode, Perpetuum mobile, Hypnotised, a biće tu i DJ-evi koji će puštati muziku pop-rok bendova sa prostora bivše Jugoslavije.

Organizator „Stringtown“ festivala je NVO "Mladost", a kako najavljuju cilj festivala je da se svojim sadržajem direktno suprotstave aktuelnoj, ružnoj, kičerskoj, nasilnoj takozvanoj „rijaliti“ kulturi.

Najavljeno je i da će festival imati i društveno-humanitarnu crtu, pa će se tako na licu mesta promovisati važnost davanja krvi, zaveštanja organa, a biće tu i volonteri iz JAZAS-a i Crvenog krsta. Organizatori su najavili i da će posetioci manifestacije biti u prilici da po veoma popularnim cenama degustiraju najbolja vina i rakije iz Srbije.

Palićki muzički festival, kako planiraju organizatori Stringtown-a, tih dana će imati preko 10.000 posetilaca, a svakako će tome doprineti i Prvomajska ponuda koju ovo prigradsko naselje tradicionalno organizuje krajem aprila i početkom maja. Sringtown festival će se održati u auto kampu, nedaleko od jezera.

Duži niz godina Subotica i Palić vape za zabavnim sadržajem ovog tipa, za nečim što će privući i zadržati mlade i sve one koji se tako osećaju. Godina je odlično počela i tako već u prvih par meseci imaćemo nastupe Hari mata harija, Prljavog kazališta, Marije Šerifović, Miroslava Ilića, Goblina... dosta sadržaja za sve ukuse...

Stringtown festival obećava, nadamo se da će ekipa u organizaciji uspeti da sprovede u delo sve što su zamislili, a nama ostaje da se nadamo da će festival postati tradicija i novi turistički sadržaj za Palić.

Iako tek sledi promocija festivala, već sada se zna da će u prodaji biti dnevne karte i paket, a cene će zavisiti o toga kada se kupe, pa tako za sve koji kupe do 14. marta dva dana pop-roka koštaće 1590 dinara, od 15. marta do 25. aprila pojedinačne dnevne karte koštaće 1000 dinara, a nekoliko dana pred festival (i na licu mesta) dnevne će iznositi 1.250 dinara. Kako do karata saznajte na sajtu festivala "Stringtown".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 23
Pregleda: 13133

Povezane vesti

Povezane teme

palić

muzički festival

stringtown festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.