• Pregleda: 13477

Dve godine gradske vlasti

Dve godine gradske vlasti

Gradonačelnik Bogdan Laban izneo je danas na konferenciji za medije rezime dvogodišnjeg rada aktuelne gradske vlasti. Minule dve godine obeležila su intenzivna ulaganja u Suboticu i Palić, otvaranje novih fabrika i realizacija davno započetih projekata.

- Pre onoga što je urađeno od juna 2016. do juna 2018. godine moram da podsetim da smo dolaskom na vlast na računu budžeta grada zatekli svega 16 miliona, a obaveze su iznosile više od 269 miliona dinara. Zatečena je obaveza vraćanja pozajmljenih sredstava iz Trezora grada u visini od 100 miliona dinara, obaveza javnog duga grada po osnovu uzetih kredita od 143 miliona kod poslovnih banaka u zemlji, kao i 6.1 miliona evra prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj. Zatečene su preuzete obaveze prema Ministarstvu odbrane za kupovinu kasarne „Kosta Nađ“ i Doma vojske od 6.1 milion evra, sa rokom otplate od pet godina – podsetio je gradonačelnik. - Pozajmica sa Konsolidovanog računa trezora grada Subotice u visini od 100 miliona dinara vraćena je u trezor. Obaveze grada po osnovu javnog duga, odnosno kredita, servisirane su u rokovima dospeća. U 2017. godini nastavilo se sa sprovođenjem mera štednje i racionalizacije shodno predlozima Vlade RS, a tokom ove godine obaveze se izvršavaju isključivo na teret tekućih prihoda.

Prioriteti gradske vlasti bili su očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta, rad na razvoju komunalne i saobraćajne infrastrukture, briga o našim najstarijim sugrađanima i podrška projektima koji će stvoriti uslove da mladi, obrazovani Subotičani koji su trenutno bez posla u bliskoj budućnosti nađu zaposlenje i ostanu u svom rodnom gradu. Posebno mesto zauzima Palić, kao turistička destinacija u koju će se u narednom periodu ulagati, ali ne samo za turiste nego i za sve naše sugrađane.

- Svih 12 JP i JKP subotičkih preduzeća svoje obaveze izmiruje u propisanim rokovima. U 2017. godini oko 650 miliona dinara utrošeno je za subvencije lokalnim javnim preduzećima i to 382.3 miliona dinara za sufinansiranje nabavke autobusa JP „Subotica trans“, sa 390.3 miliona dinara finansirano je JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje je finansirano sredstvima grada za troškove održavanja gradskih puteva i pružnih prelaza. JKP “Vodovod i kanalizacija“ je obezbedio sredstva za investiciona ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu mrežu, pa je grad sredstvima budžeta učestvovao sa 5.9 miliona dinara, a u odnosu na 2016. godinu, subvencije su umanjene za JKP“Čistoća i zelenilo“ za 19.4 miliona dinara, jer je postiglo pozitivne poslovne rezultate – predočio je Laban.

U Slobodnoj zoni i Privrednoj zoni radi oko 6.000 radnika,  za 800 do 1000 radnika više nego pre godinu i po dana. Izgrađen je Carinski terminal, za koji je Vlada Srbije opredelila 50 miliona dinara. Od 2016.godine Subotica se nalazi u spoljnotrgovinskom suficitu od 7 do 10 odsto.

Početkom marta 2017. godine, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok”, otvoren je novi pogon kompanije za proizvodnju delova za auto-industriju „Kontinental, juna iste godine otvoren je „Ametek“, a italijanska kompanija „Ondaplast“ otvorila je fabriku „Plastikcam East“ DOO.

- Za petu fazu radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta u 2016. godini ukupno je obezbeđeno 185 miliona dinara. Za šestu fazu radova, Ministarstvo kulture i informisanja i Uprava za kapitalna ulaganja obezbedili su 62 miliona dinara, a za sedmu fazu su obezbeđena sredstva u iznosu od 229.608.680,46 (111 miliona dinara iz republičkog, 112 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, a ostatak iz budžeta grad Subotice). Za 8-1 fazu obezbeđena su sredstva u iznosu od 370.736.589,13 (166,9 miliona dinara iz republičkog, 166,9 milona dinara iz pokrajinskog budžeta, a ostatak od 36.936.589,00 dinara iz budžeta Grada Subotice). Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora sa izvođačem radova i verujemo da će radovi biti brzo nastavljeni – najavio je gradonačelnik. - Posle višegodišnjeg zastoja, početkom novembra 2016. godine, nastavljeni su radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice, takozvanog „Ipsilon” kraka. Krajem marta 2017. godine je za saobraćaj otvorena prva deonica „Ipsilon kraka“ u dužini od jednog kilometra, od petlje „Subotica jug“ do ukrštanja sa Bikovačkim putem. Takođe, krajem avgusta 2017. godine otvorena je deonica duga pet kilometara od Somborskog do Bačkotopolskog puta. U toku su radovi na deonici od Bikovačkog do Bačkotopolskog puta, koji bi prema planu trebalo da budu završeni do kraja godine.

Po gradonačelnikovim rečima, u periodu od decembra 2016. do decembra 2017. godine, u infrastrukturno opremanje Palića i objekte uloženo je oko 130 miliona dinara.

- Naredni period rezervisan je za razvijanje banjskog turizma izgradnjom savremenog spa i centra za opuštanje. Uskoro očekujemo raspisivanje javne nabavke za prvu fazu izgradnjevredna 320 miliona dinara, dok će druga stajati više od 600 miliona. Vidljiv je pomak u realizaciji projekta vezanog za zaštitu biodiverziteta jezera Palić i Ludaš a 17. novembra 2017. godine potpisan je sporazum o finansiranju sa nemačkom „KfW“ bankom, za donaciju od 6,5 miliona evra – naglasio je gradonačelnik. - Ulagano je u Letnju pozornicu, Termalni bazen, Veliki park, Termalni bazen, mol kod Muškog štranda...

Značajna sredstva budžeta otišla su na unapređenje komunalne infrastrukture – izgradnju vodovodne mreže, asfaltiranje kolovoza i sportskih terena, uređenje pružnog prelaza... Značajna su i  ulaganja u sport, obrazovanje, zdravstvo, sa posebni akcentom na otvaranje angio-sale u Opštoj bolnici, koja je spasila na desetine života.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

132
Karoling Odgovori
Konačno da neko nešto radi u ovom gradu! Neka se samo nastavi tako, sve pohvale!
Овца за шишање
Погледајте те ликове, "интелигентна" фаца им говори да не би могли ни двема НАЦРТАНИМ овцама да управљају, камоли градом! Свакако, општа бежанија из Суботице, и старог и младог, и образованог и необразованог, то ДОКАЗУЈЕ!
Voda
Ovco. Ljudi rade i izašli su da kažu sta su uradili. Znaci imaju hrabrosti da izadju i kazu, evo ovo smo uradili... I sad ti iz svoje garaže trolujes kakvu ko ima facu. A zivis u mraku koji si sam sebi stvorio. Kakvu ti tek imas "intelektualnu" facu da mi je znati... Izadji iz rupe ako smes. Uradi nesto. Pa stani pred sud javnosti. Kukavico.
Овца за шишање
У праву си, и раде нешто али ЛОШЕ раде! Ниси у праву, НЕМАЈУ храбрости а имају само дрскост! Тачно је, живим у мраку друштва које су до сада најнеуспешнији властодршци направили и такви као ти што их, што због користи што због немања мозга, подржавају! За разлику од ваше снсовачке, фаца ми није телећа, са примесама тупавог блаженства! Радим доста корисних ствари за своју породицу дневно зарађујући стотинак евра, од програмирања. Замисли колико би сендвича могао себи да купиш од тих пара али то можеш само да сањаш, буђави!
Овца за шишање
Ти си садржај који иде цевима али не водоводним већ канализационим!
Realan, (Anti)sistem
@VODA

Eto, ja Vas izazivam na dvoboj razgovorom i argumentima. Dokazima. Da saznate šta sam, kako govorite drugome, uradio. I još mnogo, mnogo njih. Na kraju su nas zgazili oni koji u normalnom društvu (svetu) ne trebaju nikom i gde ne bi preživeli ni dana. Da li znate koliko je tih "genijalaca" napolju propalo? Da znate to, i mnogo drugog, drugačije biste pisali. Pozdrav iz daleka.
SW
Dodji u MZ Zorka,pogotovo deo oko Pestanske pruge,pa tamo kazi sta je uradjeno.
Voda
Ovco. Znači ti si programer i uzoran muž i otac. Hahaha. Važi. Ti si ogorčeni luzer koji nije video uspeh u životu. Ni lični ni poslovni. Zato su ti i reči takve. Reči gubitnika. Reči koje pišeš vraćaju ti se kao bumerang. I zato si takav. Patetičan.
Andrea
Vodo koje su oni fabrike otvorili? Mislim sem vrata ili kapija?
Овца за шишање
Водо, не рече ми колико сендвича и сокића можеш да купиш за стотинак евра тј. моју дневницу? Да се са породицом храниш и појиш цео месец, ахахахаха....
Voda
Ovco. Uvek je bilo b..... kao ti. Ali nije bilo interneta pa su trpeli samo porodica i komsije. Sad imas vremena da kucas na maminom racunaru posto taj deo vezan za tebe i programiranje ne prolazi kod nikoga... Dovoljno je citati tvoje pisanije i videti isfrutriranost... Programeri su normalni ljudi, gospoda. Ti si ipak samo ovca.
Овца за шишање
Водо, једном ћеш спознати да са ПРОГРАМЕРОМ имаш посла, а сада ти је то немогуће јер познајеш и дружиш се само са љигавцима равним себи! И, пази, због природе посла, УВЕК сам за рачунаром и увек ћу те "поклопити". Мало ће ги се учинити нескромним, али они који ме знају сматрају да сам и претерано тих, повучен и коректан тип. Но, кад су глупост и примитивизам у питању, ту не издржим и преобратим се. Увек верујем да има наде и за странпутичаре, желим ти брз повратак на исправан колосек, само реално сагледавај ствари и буди искрен, пре свега према себи.
Trovach Odgovori
Jos 2 godine i pukli smo skroz. Nismo nikada imali goru gradsku vlast.
Qujo
Narod na svu sreću ne misli tako kao ti! A oni koji su pukli su sada u opoziciji bogu hvala!
Frki
Argumentovano!!! Sta zameras ili samo pljujes?
Karoling
Dežurni pljuvač žute garniture!
Jare
Imali smo. Gora od prethodne "Maglovite" ne može biti.
psiholoskinja
Sve sablonski odgovori i komentari. Daj argument.
Voda
Po čemu smo pukli? Krpe se rupe prethodnika i razvija se dalje. Šta stoji? Jedino što nema više fensi prodavača magle na vlasti. Kvazi građanske opcije koja je pokrala sve živo i sad predstavljaju nove gradske tajkune. Ko drugi gradi, ako ne bivša porodica koja je vladala gradom i njihovi tadašnji pomagači... I oni su valjali jel? Jedino ako te plaćaju
Trovach
Deco draga, posto imam dovoljno godina da se secam imena Vas Bele ka nekadasnjeg predsednika opstine Subotica (koga se vi, ili ne secate jer niste tada ni bili rodjeni, ili se jos niste doselili), moram reci da je cak i u ono vreme gradonacelnik bio kritikovan. Dobro, u to vreme bas nisi mogao jako da kritikujes, ali nisi ni imao toliko povoda kao danas kada mozes, imas povoda, ali nista ne vredi. Ako vama prija da zivite u prljavom i neurednom gradu punom kriminala i polusveta, uzivajte, ali ja se rado secam nekih lepsih vremena (ne mislim bas na tako daleku proslost) i posto volim svoj grad, zelim da ponovo imamo sposobnu i odgovornu gradsku vlast. Zar puno trazim?
Trovach
@VODA...Ja cu biti placen kada Subotica ponovo bude cista, uredna i kulturna. Moja plata koju zaradim kod privatnika mi je dovoljna, ne trebaju mi avioni i kamioni, a kada ponovo budem mogao da se okupam u palickom jezeru, ili pogledam predstavu u pravom pozoristu, dok ne moram da se bojim da ce mi neko ukrasti biciklu koju sam ispred parkirao, moja plata ce biti tamo gde mi je srce. U gradu u kom sam se rodio, koji volim i u kom cu da umrem.
Voda
Trovach. I ja imam dovoljno godina. I mislim da pišeš gluposti. U ono vreme nisi smeo da dignes glas. Nasli bi ti u to vreme metodama ne samo IP adresu vec i macka gde ti spava.. Pa bi razmislio dva puta sl put kad kritikujes bez obzira da li je opravdano. A da je tada valjalo, mi bi vec imali sve ovo sto sad nemamo. Ni obilaznicu nemamo, nista na Paliću nemamo, šatro banja sa zagadjenim jezerom koje je takvo decenijama - sad je samo kraj samolažima oko toga ... Nista mi Trovach nemamo iz tog vremena dobro nasledjeno. Samo tvoja sentimentalna sećanja. Koja te ne sluze dobro više.
Trovach
@VODA...Taj period sam samo tako naveo zbog mladjih koji se ne secaju pravih gradonacelnika, a danas nazalost imamo ove koji obecavaju velike stvari, a dice se redovnim (i to losim) odrzavanjem. Ako imas rezervni grad gde ces da odes kada unistite Suboticu, lepo pokupi pinkle, a nama ostavite bar rusevine da ih dovedemo u red.
Ptica trkacica Odgovori
Subotica postaje Svajcarska u malom...
Bubi
Pa koliko je njih sa kosova došlo baš postajemo švajcarska
Mislim...
Po toj logici smo vec odavno Svajcarska.I ti zamotani nisu nekad postojali.Sad kad secem gradom kao da sam u Teheranu.
AlwaysUltra Odgovori
Ne znam za druge ali ja ne vidim da je ista s mrtve tacke krenulo pa se pitam da li ja i drug Laban zivimo u istoj Subotici ili mozda ne zivimo ...

Necu naravno ni da pitam gde su onda potrosena spomenuta navodna silna sredstva ... Mozda opet u onoj drugoj Subotici , koju ja jos nisam uspeo da posetim ... ??
Frki
Npr.asfaltirana i sredjena veoma prometna zagrebacka ulica, otvoreni novi proizvodni pogoni a samim tim i nova radna mesta u Continentalu, Ameteku i Caminadi...javi se kasnije, mogu ti jos dosta nabrajati.
As
To je zato sto si žut od glave do pete!
Karoling
Žuta garnitura je upropastila Suboticu koju sam ja znao, lepo je videti da se neko trudi da vrati stari sjaj Subotici i da zadrži mlade u ovom gradu! Koliko vidim ti si dežurni pljuvač te žute bande!!
psiholoskinja
Ne vidis ti dalje od tvog zutog nosa. Sreca pa nam tvoje misljenje nije vazno :)
SHM
@AS Jel to ona stara radikalska fora "ako nisi radikal onda si izdajnik" preuredjena u "ako nisi naprednjak onda si za zute"?
sanja
E moj ti, pogledaj samo ove jadnike iza njega. Subotica bolje i ne zasluzuje nego da je vode nasilnici, konobarice, pijanci. Posle labinog terora i pretnji niko se nije pobunio. Straho vlada bahacenje, primitivizam a svi cute. Kao i sve u SU sve se prepricava svi pametni a niko da nesto promeni. Sto ih niko ne pita sto bata nije preuzeo boss. Docice i njima kraj a ovi sto su za njih priklonice se opet novima
AlwaysUltra
Frki

Asfaltiranje par sotina metara jedne ulice vi nazivate kapitalnom investicijom ??
Finansiranje stranih kapitallista koji ovde placaju radnike 10x manje nego u Nemackoj vi nazivate uspehom i ostvarenjem snova ??

U svetlu tragikomicne agonije izgradnje Pozorista , necuvene propasti zelene fontane , razvlacenja Kernovog kraka decenijama itd. valjda se u vasim redovima trula slamka proglasava za brod spasa ...
AlwaysUltra
Karoling

Da , vidi se - narocito na Pozoristu i Zelenoj fontani.
AlwaysUltra
Psoholoskinja

Kada cemo u Pozoriste nakon voznje Y krakom i kupanja u Palicu ??
Nikako da me udostojite poziva ...
Ne znam sta je stvaran razlog tom ignore stavu ... ???
Nebojsa
Always ultra
Pozvao bi te jos Modest, ali je bio zauzet izgradnjom stambenoposlovnih prostora po gradu. Ali ne beri brigu, ti i ja, zvacemo i psiholoskinju, idemo y krakom pa u centar, na premijeru i otvaranje nove zgrade, gotovo sigurno do 2020. Do tada, gledaj da manje djubris, jer ces to morati uskoro da sazvaces.
AlwaysUltra
Nebojsa

Ako mi ostane grkljan na mestu , mogu i da sazvacem ako do 2030g. zapocnete nulti deo osme faze , kako je najavio neki ministar necega u tzv, vladi Brnabic Ane...
Draza Odgovori
Laban je pokrenuo iz mrtve tacke sve i jedan kapitalni projekat za ovaj grad! Y krak nikad blizi zavrsetku, pozoriste je gotovo po svemu sudeci do kraja 2019. godine. Obzirom da je sav novac obezbedio za izgradnju Akvaparka, biće to 2020. najefikasnija lokalna vlast u poslednjih 30 godina.
Trovach
Ako se Y krak potpuno zavrsi za 2 godine (u sta sumnjam), ja cu se javno izviniti svim botovima na ovom sajtu. Ne samo izvinjenje, nego zelim da upoznam svoje neistomisljenike i da otvaranje Y kraka proslavimo zajednicki negde u gradu, na moj racun. Zapisite ovo i podsetite me ako zaboravim. Ja se iskreno nadam da cu imati razlog da vas castim, ali strepnja mi je dublja nego nada.
Ptičurina Odgovori
Ako se nastavi ovakvim tempom Subotica će konačno dobiti mesto koje zaslužuje! Puno je urađeno što je jasan dokaz da se u prethodnom periodu nije radilo gotovo ništa!
GAGI
Sta je uradjeno ?? Biciklisticka staza od 024 do Rodica, eto to..ostalo su samo obecanja, kojih mi je pun k.....
Toni Montana Odgovori
Treba biti iskren,ko god da je gradonacelnik,u svom rezimeu bas ne moze da kaze stvari koje se nisu desile i koje nisu proverljivu. Gradonacelnik Laban je izneo cinjenice koje su se zaista desile u poslednje dve godine,pod njegovom dirigentskom palicom,ali i uz pomoc svih njegovih saradnika i clanova gradske vlasti. Opozicija ce reci da to nije istina,pozvati se na pozoriste,jezero,y krak i slicne izlizane fraze,koje su takodje cinjenica da su tacne tj.da su nedovrsene. Steta samo sto zbog njih ne zele da vide sve ostalo sto je isto tako cinjenica da je uradjeno,a sto je izneseno danas na konferenciji. Uvek moze bolje,ne postoji najbolje na svetu,ali treba biti realan,nije isto prve dve godine na vlasti i naredne dve godine. U prvom slucaju baratas sa stvarima koje si nasledio,a tek u druge dve god mozes da planiras i upravljas sa onim sto si sam stvorio ..puna podrska u svakom slucaju i u buducnosti.
psiholoskinja Odgovori
Za dve godine postignuto koliko neki nisu ni za deset, sigurno da boli to... A bolece jos vise kad se realizuje sve planirano.
SHM
Mislis kad uglavite ostatak svojih clanova na dobro placena radna mesta i kad dovucete jos migranata ovde? Pa naravno da ce boleti,slazem se....
Pivac
Da zuti nisu otvorili zonu samo bi tebi slicni imali radna mesta.
Trovach
Za dve godine su vam umesto podriguse poceli stavljati kulen. Pazite, nije to pravi kulen.
ČINJENICA
"Hvalite me usta moja ili...", rezime je izveštaja, uz neizbežnu logističku iliti pozadinsku podršku "baba sere" u tvom oličenju. Koja si, barem sudeći po "providnoj", da ne kažem du*euvlakačkoj retorici najveći, a moguće iz opštinskog budžeta i plaćeni pobornik lika i dela kontroverznog gradskog oca-očuha Labana. Ono što pored ostalog, kod oboje "bode u oči" (u suprotnom bi radila u korist svoje štete), je eskiviranje kritičkog osvrta na rad raznih službi i skupštinskih tela, što ostavlja utisak da se nijedan od ovih segmenata lokalne samouprave nije ogrešio o propisana načela. Naprotiv!
andrea
ha ha ha ha ha ha ha
Lachupakadabra Odgovori
Cestitam. Klasicni preletacevici.
Karoling
Tipičan komentar žutog....
psihološkinja
Ma mogu da su i ultra mega giga preletačevići, ljudi RADE, nisu PIJUNI i MARIONETE, ljudi su tim koji daje rezultate!
Jecka Odgovori
Nezaposlenost je manja zahvaljujući industrijskoj zoni i stalnim zalagenjem vlasti da se privuku strani investitori.
panonski čamac
Ko je doneo ovde industrijsku zonu, da li se sećate?
Nebojsa
Panonski camac
Da li se sećate koliko je firmi drzavnih radilo u SU? I sve te drzavne firme su raskrmcili ti na koje aludirate. Otvorili jesu slobodnu zonu i na tome im svaka cast, ali nivo razvoja koji je dosegla sad je apsolutna zasluga Bogdana Labana i njegovog ugleda koji uziva na pokrajinskom i republickom nivou vlasti, kao i truda da postojeci investitori preporucuju Suboticu drugima, ali i da prosiruju svoje kapacitete.
Pajo Odgovori
Доста урађено, а посебно ми годи што је Хала спортова климатизивана
AlwaysUltra Odgovori
Svugde samo pridevi "zapoceto , nastavljeno'' , a nigde ''zavrseno''...

Cujte - neko se hvali da je pre 3 godine nastavio radove i dogradio za to vreme jos par stotina meteri Y kraka. Ja bih se na njihovom mestu bacio sa uklete i bezivotne zgrade Pozorista , koje cekaju nulte faze radova (kako je nedavno najavio neki ministar necega u poseti njihovoj Subotici) ...
Radivoje
Tih par stotina meteri, kako velite, jeste onaj deo od Privredne zone Mali Bajmok do autoputa. Inače, čak I da je par stotina meteri za ove dve godine, opet je više nego nijedan upotrebljiv za saobraćaj metar za 20ak godina. Eto Laban je loš, ali je uradio više nego sve vlasti zadnjih 25 godina na infrastrukturi grada.
Cica Odgovori
Cinjenica je da Subotica ima uzlaznu putanju u ostvarenju mnogih planova! Dokaz su investicije, sve veci broj zaposlenih - u prilog cemu govori i veca potraznja za stambenim prostorom i poskupljenje cena nekretnina, novi projekti, smanjeni dugovi, vise turista, bolji uslovi u zdravstvu! Uz dug koji je ostavljen i nezavrsene poslove, moze se reci da je puno toga uradjeno, a suprotno ce reci oni koji to nece da priznaju!
djordje Odgovori
Onaj grafikon koji pokazuje koliko je sada pomoć Vlade Srbije i Vlade APV veća nego ranije dovoljno govori o svemu.
psiholoskinja Odgovori
Ej pa ovoliki izvestaj i rezultate i brojke nije Maglai podneo za cetiri godine vladavine (citaj sistemskog unistavanja Subotice).. a sto je najgore, po njega i ekipu, a najbolje po nas, sve ovo je okom vidljivo i sve proverljivo, transparentno...
Pajo
Zasto si ti zapela toliko za Maglu?Pa nije on ni jedan dan vodio sam grad Suboticu! Ili sada ovaj vodi sam samcat Grad? A onda sta ce mu toliko zamenika pomocnika savetnika i jos kojih zaduzenih pametnih gospoda?Isti tih koji su i tada bili neki cinioci! Koliko kosta jedan gradski lokal bez tendera???5000e??
Pajo
Nemoj bog ce se naljutiti!
Vera Vang Odgovori
Mozda sve ovo gradjanima nije vidljivo, ali su meni najveci uspeh industrijska i slobodna zona. Pored novih radnih mesta, migracije radne snage iz cele srbije upravo u Suboticu, boljih plata itd, Subotica je konacno sigurna i primamljiva za strane investitore i navijam da nastavi da se siri i razvija. A spa na Palicu je divna vest, upravo to nam treba da i turizam procveta.
sanja
Koji Palic spa pa sto nisu ocistili djubre i mrtvu ribu nego grade sebi salase. E moji suboticani truju vas u ind zoni za male pare.
Sljaker
Od spa centra na palicu smo do sada videli samo sliku sa monitora, a vi ga hvalite kao da je vec zavrsen i privlaci turiste iz celog sveta. Jeste bili da se okupate u spa centru? Kakva je voda? Je l' se mnogo oseca smrad palica ili je dovoljno daleko od jezera?
Punisher Odgovori
Citam i hvata me muka. Dokle ce ovi da lazu bre?
Ostavka!
Karoling
Dežurni pljuvaču!
Voda
A sta lažu? Mozda ih ne voliš, ali šta je u ovome što je Laban rekao laž? Pod uslovom da si slušao konferenciju i pod uslovom da uopšte razumeš teme o kojima priča. Ali po komentaru čini mi se da nisi taj kapacitet
psihološkinja
Jesi li ti uopšte odslušao konferenciju? Izguglao malo ranije vesti, prošetao gradom, Palićem... jesi li izašao iz svoje fotelje i svog mikro sveta i proverio istinitost navoda ili po default-u lupaš ?
Vesko Odgovori
Alaj ste se usvitlali od nasi novaca, pojedini siri nego duzi, vidi se da se jako trudite i mucite da nama bude bolje. Nista o ranijim pljackama i proneverama. Ukazite, prozovite i podnesite krivicne prijave i tuzbe, u svim slucejevima gde imate saznanja da je bilo kriminala u nasem gradu.
Sljaker
Nece to nikad uraditi jer tako rizikuju da istraga dovede do njih samih
Petar Lakovic Odgovori
Jа им само замерам што су из бивше власти "превели" прелетање у своје редове који су на тај начин избегли кривично гоњење. Намерно сам написао израз "превели" јер се само стока (јосаг) преводе из једног стада у други. Иначе,да се нешто ради,ради се,чињенице то показују. А дал' се краде? Па можемо само да нагађамо али доказе ће изнети нека друга власт ако то буде желела!
Flavio Odgovori
Vidljivi konkretni rezultati u svim oblastima pod upravom gradonačelnika u prethodne dve godine uz tendenciju još većeg napretka u doglednoj budućnosti...
Mitar Odgovori
Iz Zednika sam, na posao koji sam dobio u Ameteku, stizem znatno brze i lakse zaobilaznicom koja je zavrsena pre oko godinu dana, posao nije tezak, plata je sigurna i dobra.
Pravnik
Kao kad pitaju zatvorenike “hrana je dobra i ima je dovoljno”
Gandi Odgovori
Kao prvo dokle god je na vlasti čovek koji političkom protivniku preti smrću uz zaštitu lokalnih huligana i siledžija, mislim da rezultatom nema govora... On nema veze sa zonom i izgradnjom u zoni, to je sve pokrenuo čovek iz Nemačke koji je sada savetnik velikoga AV, a to je započet projekat davno pre Labana... Sve je manje mladih i sve je manje radnika u Subotici, svi izašli.. Y krak je nastavljen ne uz pomoć njega nego Zorane Mihajlović, a ito je urađeno sa jakim razlogom, raspitajte se malo pre nego što "botujete" o navodnom uspehu lokalnog siledžije... Ukucajte Laban na YouTube pa slušajte kakav je to čovek
Mirjana Odgovori
Spoljnotrgovinski suficit je Subotica zadnji put belezila u 80-im godina proslog veka. U onim jos lepim vremenima. Svi ih se secamo. Od mene sve pohvale za dosadasnji rad.
Nedim Odgovori
Gradonačelniče jel si skoro posetio bolnicu?????Ne radi im skener NMR koji je važan za Alchajmerovu bolest,da li si postavio to pitanje kad je bio i ministarLončar?????Ako si čitao o AC bolesti tu moraš urgentno da reaguješ i u roku od par sati da daš terapiju a ne da se jadni pacjenti šalju u Sombor.Ako se nabave pare za popravku aparata i mnogi životi će biti spašeni,imaš opštinski auto pa neka te voze i u Pokrajinsko Ministarstvo za zdravlje u Novi sad a i mobilni ti nije limitiran tako da možeš biti aktivan.
Vucic Odgovori
Ovo tera na povracanje. Ovog jos i nije sram da se pojavljuje u javnosti
Djurdja Odgovori
#usracuse
Beti Odgovori
A ovo mu je sav tim? Gde su ostali? Nisu zasluzili?
Uvek u pravu Odgovori
Nadam se da i gradonačelnik ovo čita. Šteta bi bilo da vas ne nagradi za ovako lepe komentare. Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo. Pogotovo u idolopoklonstvu. Više nam ni Severna Koreja nije daleko i pitanje je dana kad ćemo ih obići.
psihološkinja
Razočaraću te. Ovaj gradonačelnik nema kad da čita komentare jer radi, radi, radi i samo radi. Znam da vas to jako iznenađuje jer ste navikli da Labanovi prethodnici žuljaju fotelje i izližu miš od skrolovanja i čitanja vesti i komentara...
GAGI Odgovori
banda
Pivac Odgovori
čestitam na izboru Subotičani!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.