Komentara: 47
Pregleda: 7641

Dušan Bajatović: Nećemo reforme koje će pojesti ljude

27.02.2014. u 00:37h
Izvor: RTV Yueco
Neoliberalna politika, u ekonomskom smislu, nije politički izbor koji je dobar za Srbiju, niti možemo imati reforme koje će pojesti ljude, ocenio je potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović.
Dušan Bajatović: Nećemo reforme koje će pojesti ljude

Nakon predstojećih parlamentarnih izbora, prema njegovoj oceni, potrebno je napraviti jasan plan ko da Srbija preživi. Po njegovom mišljenju, potrebna je reindustrijalizacija Srbije, donošenje novog zakona o stečaju i podela preduzeća u restrukturiranju na dve kategorije – na one koje imaju i one koje nemaju ekonomsku budućnost. Bajatović je izdvojio primere Azotare, MSK, Agroživa, Staklare u Paraćinu, kao preduzeća gde je to ostvareno.

On je poručio da je potreban državni intervencionizam, ali ne u smislu da plaća iz budžeta preskupe socijalne programe, već smislu pružanja garancija stranim firmama za njihove investicije. Bajatović se takođe, zbog stanja ekonomije, založio i za vanredne pokrajinske izbore.

Sa računima za gas nije bilo nikakvih problema

Sa računima za gas, što se tiče Srbijagasa, nije bilo nikakvih problema, izjavio je danas u Subotici direktor ovog preduzeća Dušan Bajatović.

On se sastao sa rukovodstvima Subotičke toplane i Suboticagasa, sa kojima je razgovarao na temu problematike likvidnosti Srbijagasa, odnosno činjenice da ova dva preduzeća, kao i ostali distributeri u Srbiji, ne mogu plaćati gas u onim rokovima u kojima im se i gas isporučuje pošto gro gasa dobijaju tokom četiri zimska meseca, a od krajnjih potrošača naplaćuju tokom cele godine.

Upitan o kvalitetu gasa, Bajatović je rekao da se on meri na svaka četiri minuta na 16 mesta u Srbiji, dodavši da je tačno da u slučaju veće količine domaćeg gasa, koji je lošijeg kvaliteta, da je gas kod krajnjih kupaca nešto lošiji, ali da se za toliko račun za gas umanjuje.

Sve žalbe za gas, prema njegovim rečima, kontrolisale su i inspekcije, koje, prema njegovim rečima, javnosti ne saopštavaju rezultate.

Izvor: RTV Yueco
Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića Poseta predsednika PO SPS Dušana Bajatovića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 47
Pregleda: 7641
Povezane teme

sps

socijalistička partija srbije

dušan bajatović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.