Komentara: 34
Pregleda: 6179

Dulić: SVM ne može istovremeno biti i na vlasti i u opoziciji

01.10.2012. u 22:28h
Izvor: SuMedija
Netačno je da Demokratska stranka nije želela saradnju sa Savezom vojvođanskih Mađara i da je SVM “uguran” u lokalnu samoupravu Subotice – izjavio je danas za “Subotičke novine” i web portal Sumedija, Modest Dulić, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica, komentarišući izjavu Ištvana Pastora, objavljenu u listu “Mađar so”.
Dulić: SVM ne može istovremeno biti i na vlasti i u opoziciji

- Od završetka izbornog procesa smo javno, u više navrata, pozivali SVM na saradnju što je na kraju dovelo do pregovora i rezultiralo formiranjem zajedničke većine - rekao nam je Modest Dulić. 

- Nije istina ni da je DS u Subotici pregovarao sa Srpskom naprednom strankom oko formiranja skupštinske većine, jer je u to vreme, pored koncepcijskih razlika, na snazi bila i odluka centrale DS o nestupanju u koalicije sa SNS-om.


O funkcionisanju aktuelne koalicije u Subotici Modest Dulić kaže:

- Istina je da je zahtevno svakodnevno usaglašavati stavove sa velikim brojem partnera, da to oduzima i energiju i vreme. Ali, uveren sam da donosimo pravovremene i ispravne odluke, koje su u interesu unapređenja života naših sugrađana. Ukoliko se Savez vojvođanskih Mađara, i pored svega, oseća neprijatno i nezadovoljno saradnjom, ništa ga ne sprečava da napusti vladajuću većinu i onda, kao opozicija, potpuno legitimno kritikuje rad i aktivnost skupštinske većine.

Pozicija i delovanje SMV-a kao opozicije u sastavu vladajuće većine je neodrživa, i tu se slažem sa ocenom gospodina Pastora. Demokratska stranka i dalje veruje da je Savez vojvođanskih Mađara važan i neizostavan partner sa kojim želimo da gradimo zajedničku političku budućnost, kako u Subotici tako i na nivou Autonomne pokrajine Vojvodine. Verujem da će se naši zajednički rezultati videti u vremenu koje je pred nama, ali samo i jedino ako SVM želi korektnu i iskrenu saradnju – zaključuje Dulić.


Jene MaglaiNa molbu “Subotičkih novina” i portala Sumedija da prokomentariše izjavu Ištvana Pastora o funkcionisanju koalicije u Subotici, Jene Maglai, predsednik Gradskog odbora SVM-a u Subotici je kratko rekao: “Ne mogu da komentarišem nešto što nije aktuelno. “

 

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 6179

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

jene maglai

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.