Komentara: 48
Pregleda: 6522

Dulić: Plate dole i za direktore Javnih preduzeća

11.07.2013. u 13:23h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Nakon donošenja novih zakonskih mera, od javnih preduzeća zatražen je predlog redukovanog programa aktivnosti, kojim bi se troškovi poslovanja smanjili za 10 odsto, a uskoro će uslediti i smanjenje plata zaposlenih na rukovodećim mestima u tim preduzećima, naveo je gradonačelnik Subotice Modest Dulić
Dulić: Plate dole i za direktore Javnih preduzeća

Izmene poreskih zakona imaće za posledicu smanjenje plata rukovodilaca i štednju u javnim preduzećima, kao i odlaganje određenih investicija, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

On je u izjavi za Radio Suboticu podsetio da će izmene Zakona o porezu na dohodak građana rezultirati smanjenjem gradskog budžeta za 270 miliona ove, odnosno oko 450 miliona dinara naredne godine.

„Usled toga neminovan je rebalans budžeta, kao i štednja kada su u pitanju aktivnosti javnih preduzeća i gradske investicije” – rekao je Dulić.

On je rekao da je, nakon nedavnog donošenja novih zakonskih mera, od javnih preduzeća zatražen predlog redukovanog programa aktivnosti, kojim bi se troškovi poslovanja smanjili za 10 odsto, a uskoro će uslediti i smanjenje plata zaposlenih na rukovodećim mestima u tim preduzećima, što je već ranije učinjeno u Gradskoj upravi.

„Ušteda koja će biti ostvarena po osnovu smanjenja plata u Gradskoj kući je 10 miliona dinara, a mi tokom ove godine moramo uštedeti 260, a iduće čak 450 miliona. Stoga i dalje moramo rezati troškove i sledeća na udaru biće javna preduzeća” – rekao je Dulić.

On je precizirao da će biti smanjene plate na rukovodećim mestima, i da će se morati pronaći mogućnosti i za uštedu u programskim aktivnostima preduzeća, a potom i ustanova.

„Ova godina neće biti laka, ali verujem da uštedama i neizbežnim smanjenjem administracije, možemo i moramo premostiti jaz od nekoliko stotina miliona dinara”, rekao je Dulić.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 6522

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

javna preduzeća

plate zaposlenih u gradskoj upravi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.