Komentara: 38
Pregleda: 7200

Dulić: Neću dozvoliti novo rušenje Narodnog pozorišta

07.08.2013. u 17:00h
Izvor: RTV Yueco
Neću dozvoliti ponovno rušenje delova zgrade Narodnog pozorišta, a predlog projekta dalje izgradnje teatra biće test za sadašnju vladajuću većinu u Subotici, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Dulić: Neću dozvoliti novo rušenje Narodnog pozorišta

Dulić je gostujući u emisiji “Razgovor s povodom” izjavio da oko pozorišta, ali i druge dve ideje za koje je zatražio podršku svih odbornika neće biti spreman na kompromise. Dulić je izjavio da je spreman da prihvati i Srpsku naprednu stranku kao partnera za razgovore o budućnosti grada, ukoliko konkretno pomognu izgradnju pozorišta. Prema njegovim rečima, naprednjaci su u načelu podržali predlog Radne grupe za dalju gradnju teatra, dok predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara nisu ni ispratili poslednju prezentaciju predloga.

Oko projekata uređenja centra grada, daljeg privlačenja investitora i razvoja turizma na Paliću, gradonačelnik Subotice nije spreman na kompromise. Prema izrečenom u sinoćnoj emisiji “Razgovor s povodom”, prvi test ideje o opštem konsenzusu oko rešavanja navedenih gradskih problema, ali i test vladajuće većine biće projekat Narodnog pozorišta. Dulić je sinoć izjavio da je idejni projekat dalje izgradnje završen, da je o njemu odlučivala struka koja je zaključila da sadašnje visine gradilišta budu konačne visine zgrade. Dulić neće biti spreman na kompromis i prihvatanje ranije iznetog zahteva Saveza vojvođanskih Mađara da se sadašnje visine smanje, što bi u praksi značilo rušenje već izgrađenih delova zgrade, a za šta je struka rekla da može ugroziti celu konstrukciju.

Prema Dulićevim rečima, u načelu, projekat Pozorišta podržava i Srpska napredna stranka. On ocenjuje da odgovornost SNS-a za Pozorište može da bude velika, odnosno da se kroz ovaj projekat naprednjaci mogu pokazati kao respektabilna politička snaga, koje se ne samo deklarativno već i ozbiljno brine o projektima bitnim za Subotičane. Konkretno, Dulić smatra da SNS može da pokaže svoju snagu tako što će da natera republiku da ispoštuje svoju ugovornu obavezu o finansiranju izgradnje teatra. To neminovno povlači pitanje učešća SNS u lokalnoj vlasti, a gradonačelnik kaže da je za njega kao partner dobrodošao svak ko može da pomogne realizaciju tri kandidovana projekta i da će preći preko svega što je do sada bilo u odnosima SNS i DS ukoliko naprednjaci konkretno pomognu Subotici.

Gradonačelnik je takođe najavio da će uskoro doći do rebalansa gradskog budžeta, jer je zbog izmenama poreskih zakona Subotica uskraćena za više stotina miliona dinara. Nedostajuća sredstva biće ušteđena kroz odlaganja započinjanja najavljenih investicija, kao što su pokrivanje klizališta i sanacija zelene fontane, ali i kroz smanjenje dotacija javnim preduzećima, ali i smanjenjem zarada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 38
Pregleda: 7200
Povezane teme

Narodno pozorište

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.