Komentara: 58
Pregleda: 6656

DS postavlja 5 pitanja gradskoj vlasti

27.12.2013. u 17:44h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratska stranke prenosimo u celosti.
DS postavlja 5 pitanja gradskoj vlasti

Budući da javnosti nikada javno nije prikazan koalicioni sporazum nove skupštinske većine, Gradski odbor Demokratske stranke poziva ključne aktere, pre svega Savez vojvođanskih Mađara, da obrazloži koje su to vrednosti i koji je to politički program koji povezuje političke organizacije koje su tu većinu formirale, koje su to zajedničke  ideje budući da su u pitanju  konceptualno potpuno suprotstavljene političke organizacije i kakvu viziju nudi građanima ova staro-nova politička garnitura.

Svaka odgovorna politika temelji se na ozbiljnom političkom programu koji nudi razvoj i prosperitet. Subotičani  su upoznati jedino sa preuzimanjem vlasti u vidu svojevrsnog puča, međutim, nisu upoznati sa programom političkog delovanja oko koje se novooformljena vlast okupila.

Demokratska stranka je, na osnovu programa koje su podnosili ljudi koji su bili na najodgovornijim mestima, redovno obaveštavala javnost o svojim planovima, ali i o realizovanim projektima. Svetski poznati investitori su u poslednje tri godine u našem gradu započeli i realizovali svoje projekte i zaposlili Subotičane, nastavljena je izgradnja pozorišta, unapređena je putna i  komunalna infrastruktura u gradu, započeta je realizacija Master plana razoja Palića, Subotica je dobila zatvoren bazen i još mnogo toga...

Budući da Subotičani još uvek nisu upoznati sa programom i planom političkog delovanja nove vlasti, zahtevamo da nam odgovorite na sledeća pitanja:

  1. Da li će se uspešan trend privlačenja investitora i zapošljavanja građana nastaviti i u budućnosti i koje investitore nova vlast ima u planu da dovede u Suboticu?
  2. Da li će se nastaviti izgradnja Narodnog pozorišta i da li će ono biti završeno u 2015. godini?
  3. Da li će 2014. godine biti završen akva-park na Paliću, čiju je realizaciju započela prethodna skupštinska većina?
  4. Da li će sledeće godine javnost biti upoznata sa izmenom plana projekta za Zelenu fontanu i da li ce u 2014. godini projekat biti realizovan?
  5. Da li će biti nastavljena ulaganja u prigradske mesne zajednice, konkretno, da li će biti izgrađen prečistač u Bajmoku?

Gradski odbor Demokratske stranke smatra da se jedino na osnovu stepena realizacije unapred zacrtanih ciljeva može meriti i opravdanost ovakvog političkog udruživanja. Verujemo da se pravo na podršku Subotičana na narednim izborima može dobiti samo na osnovu prethodno utvrđenih i ostvarenih političkih ciljeva.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 58
Pregleda: 6656
Povezane teme

DS Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.