Komentara: 31
Pregleda: 4168

DS: Novac građana za kulturu nacionalnih podela

18.05.2015. u 14:33h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Informativne služba Gradskog odbra Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Novac građana za kulturu nacionalnih podela

Raspodelom sredstava iz budžeta grada za sufinansiranje projekata u kulturi za 2015. godinu, koalicija na vlasti nastavlja sa podelom grada po nacionalnim šavovima i sa uništavanjem građanske multikulturne Subotice.

Novac iz budžeta grada podeljen je u skladu sa zahtevima uskih nacionalističkih vrhuški koje su prebrojale krvna zrnca i nacionalne procente građana Subotice, sa ciljem da ih strogo drže u svom nacionalnom toru.

Manifestacije sa tradicijom i renomeom koje promovišu interkulturanost, negovanje suživota, evropskih vrednosti, žrtvovane su zbog namirivanja apetita lokalnih nacionalističkih vođa.

Tako, na primer, ugledni festival džeza “Džezik” (“Jazzik”) nije dobio ni dinar iz budžeta, dok su novoustanovljeni  “Zavičajni dani”, počašćeni sa 2,6 miliona dinara.  Dotični program koji je u Subotici prvi put organizovan prošle godine, sa zvezdama Ibarske magistrale koje promovišu moralne vrednosti aktuelnih rialiti TV programa, Subotičani će ove godine platiti više od 21.000 evra!

Grad u kome je dominirao  život jednih sa drugima, aktuelna lokalna vlast pretvara u grad u kome građani žive jedni pored drugih, što je samo korak od života jednih protiv drugih.

S obzirom na ovakvu raspodelu sredstava za programe u kulturi, građani Subotice različitih nacionalnosti ubuduće će moći da se sreću isključivo u redovima za plaćanje računa, narodnim kuhinjama ili u redovima na granici, prilikom bežanja iz grada koji nema budućnost uz ovakvu lokalnu vlast.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 4168

Povezana vest

Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.