• Pregleda: 3577

DS: Novac građana za kulturu nacionalnih podela

Saopštenje Informativne služba Gradskog odbra Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Novac građana za kulturu nacionalnih podela

Raspodelom sredstava iz budžeta grada za sufinansiranje projekata u kulturi za 2015. godinu, koalicija na vlasti nastavlja sa podelom grada po nacionalnim šavovima i sa uništavanjem građanske multikulturne Subotice.

Novac iz budžeta grada podeljen je u skladu sa zahtevima uskih nacionalističkih vrhuški koje su prebrojale krvna zrnca i nacionalne procente građana Subotice, sa ciljem da ih strogo drže u svom nacionalnom toru.

Manifestacije sa tradicijom i renomeom koje promovišu interkulturanost, negovanje suživota, evropskih vrednosti, žrtvovane su zbog namirivanja apetita lokalnih nacionalističkih vođa.

Tako, na primer, ugledni festival džeza “Džezik” (“Jazzik”) nije dobio ni dinar iz budžeta, dok su novoustanovljeni  “Zavičajni dani”, počašćeni sa 2,6 miliona dinara.  Dotični program koji je u Subotici prvi put organizovan prošle godine, sa zvezdama Ibarske magistrale koje promovišu moralne vrednosti aktuelnih rialiti TV programa, Subotičani će ove godine platiti više od 21.000 evra!

Grad u kome je dominirao  život jednih sa drugima, aktuelna lokalna vlast pretvara u grad u kome građani žive jedni pored drugih, što je samo korak od života jednih protiv drugih.

S obzirom na ovakvu raspodelu sredstava za programe u kulturi, građani Subotice različitih nacionalnosti ubuduće će moći da se sreću isključivo u redovima za plaćanje računa, narodnim kuhinjama ili u redovima na granici, prilikom bežanja iz grada koji nema budućnost uz ovakvu lokalnu vlast.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)

povezane teme

31
SAJK-SAMI Odgovori
Ko je vas i ove sada na vlasti poznavao, ni pakao mu neće teško pasti!
balafsz Odgovori
ironicno je sto jeste u pravu, ali nista niste bili bolji :)
Alex Odgovori
Znamo, znamo, tako ste i vi iz DS-a svu lovu gurali u fondaciju Danilo Kiš, a odatle u svoje džepove...Nemojte o kulturi molim vas..bar ne o tome...
Vesko Odgovori
Ovi su najgori, a problem je sto jos zasad ne znamo koji su bolji. U svakom slucaju od ovih
sada nece biti tesko biti bolji. Samo ne ovi, da nam penzioneri vuku grad i budu u vrhu vlasti.
Neša (Glodur) Odgovori
"Grad u kome je dominirao život jednih sa drugima, aktuelna lokalna vlast pretvara u grad u kome građani žive jedni pored drugih, što je samo korak od života jednih protiv drugih"

"koalicija na vlasti nastavlja sa podelom grada po nacionalnim šavovima i sa uništavanjem građanske multikulturne Subotice"

Vi ste gospodo ŽUTI počeli da uništavate građanstvo nametanjem malograđanštinom umišljenih "građana" i delili grad po nacionalnim šavovima. Zar nisu u vaše vreme pripadnici Hrvatske nacionalnosti dobili krila i osokolili se previše? Tako kažu drugi, ja samo prenosim. Ni u vaše vreme nije bilo "dominiranja života jednih sa drugima" jer ste mnoge ismevali, potcenjivali, opstruisali, gazili, hapsili i tamničili po ideološkom, političkom i nacionalnom ključu. Još uvek živite u oblacima nesvesni REALNOSTI a evo prođe tri godine od kada ste pali. Očito samo na dupe a ne na glavu jer biste se opametili i shvatili gde ste grešili.

Svi ste vi isti, nastupate isto i iz istih interesa. Osvojiti vlast radi lagodnog života od nerada!
Ned Odgovori
Slaba je inace kulturna ponuda u Subotici.Dolazi leto ,mnogi odlaze na 12 ili 15 dana na odmor van Subotice.Letnja pozornica na Palicu slabo je iskoriscena.Bice filmski festival u trajanju od 6-8 dana glumci ce doci malo suncanja kod Rozike na terasi,koja kafica i konferencija za novinare.Vode ih na salase ,kod Zvonka Bogdana na hladno vino i njima lepo.Hrana je u Maloj gostioni dobra.Elem sta ostaje narodu koj nije gost festivala.Ostaje bazen ako bude radio ,onaj termalni gde je ulaznica 250 i 350 din.Autobuski ili bicikli prevoz.Malo vasarske atmosfere pod satrom po koja vrti guz pevacica.Neke ozbiljne muzicke veceri ne dolaze u obzir jer para nema i nisu dobro rasporedjene kako i DS kaze.Od 4-7 juna bice sajam hrane iz cele Srbije na Radijalcu,nesto ce se pazariti nesto pojesti.Nekada je Nepker imao dane piva ,ponekad si mogao i besplatno da degustiras.Dolazi i Duzijanca onda opet Zetelacke svecanosti i novi kruv od novog zita ovog puta za G dina Maglajija.Moci ces narode da kupis pivo i sokove ,na Trgu Republike i da slusas tamburase.E u Septembru ili Oktobru je INTERNET folklorni festival,dolaze nam gosti cak iz Perua i Meksika,opet malo gulasa i piva, vina, ispred Plave fontane.Vasa r je bio a na vasaru.... Dobru ponudu koncerata je imala Electa,ulaz besplatan,dobri muzicari pa ko voli neka dodje..... Velikih kulturnih desavanja nema.Verovatno ce ih biti kada se otvori novo Pozoriste ali jos treba cekati2018
uvek u pravu Odgovori
Imali ste u rukama sve i to ne tako davno. Opljačkali ste nas kao niko i uništili ste sve što se moglo uništiti. Sad se ne pitate ništa ali nikako to da shvatite. Idite u mišju rupu da je za vama zatvorimo za sva vremena. Vaša saopštenja ne zanimaju većinu. Veliku većinu.
rax Odgovori
tacno sto je ds izjavio, ali moramo da priznamo da se u subotici vec davno ne zivi jedan sa drugim, vec jedan pored drugog. tako je bilo i u vreme ds-a. nazalost, jos uvek nemamo partiju na vidiku, koja bi to promenila. u svim ovim "darivanjima" se izostavila mladost i to sa kulturno-zabavnim manifestacijama koje bi prihvatila sve nacionalnosti u subotici, tako bi se mozda mladi priblizili .
pravda Odgovori
Kako se deli novac iz Pokrajine za nevladine organizacije, samo DS satelitima.
Matematicar Odgovori
Taj isti DS koji "nije bio ni malo bolji od ovih današnjih" u Suboticu i dalje dovlači milione i milione dinara.

http://bit.ly/1PQVs6e
http://bit.ly/1HnhgEq

Dakle, u zbiru, nešto preko 200 miliona za nedelju dana.

To je, da podsetim, više nego što je sadašnja vlast u Suboticu dovukla za godinu i po dana svog mandata.
Tihi Odgovori
@uvek u pravu

Ipak, mozda ne bas uvek.
Ako ne zanimaju tebe, ne znaci da ne zanimaju vecinu.
Potezi DS-a kao najjace opozicione stranke zanimaju sve one koji su nezadovoljni sve gorom ekonomskom situacijom u zemlji.

Kazes, DS opljackao? Nakon odlaska DS-a u opoziciju, plate su smanjene, penzije su smanjene, struja je skuplja, hrana je skuplja.... Da, mnogo nam je bolje od kad je dosla nova vlast!
igorac Odgovori
Svaka vam je ka` Njegoseva !
Alleksandar Odgovori
Malo puno 2.6 miliona dinara, zar ne???
styx Odgovori
da nisu mozda sve te novce trebali dati vama,pa da onda vi onako pametni rasporedite......
u prolazu Odgovori
Nisam nikad bio ni za vas nisam ni za naprednjake. Toliko. Samo da kazem da ako neko kritikuje vas ne znaci da je za naprednjake.
Antun Odgovori
Evo nama nasih zutih i njihovih smesotresnih saopstenja. Preko fondacije Danilo Kis(kako kaze Alex)a znam i licno, da ste se svi zutaci dobro "omastili". Trebli bi da kazete da u gradu u javnim preduzecima i dan danas sede vasi kadrovi, primaju plate a nema vas na poslu. Hocete pojasnjenja: privredno tehnoloski parkovi, gradska uprava, toplana, slobodna zona subotice, gerentoloski, apoteka subotica....
Neša (Glodur) Odgovori
@Matematicar

"Taj isti DS koji "nije bio ni malo bolji od ovih današnjih" u Suboticu i dalje dovlači milione i milione dinara. Dakle, u zbiru, nešto preko 200 miliona za nedelju dana."

E, moj "matematičar"! Slaba ti je matematika jer ne počinje od osnova.

Šta misliš odakle toliki novac koji se ulaže u Vojvodinu? Ne može ga biti iz budžeta jer Vojvođaneri stalno kukaju "sve odnese Beograd", "tačka na pljačku", "Vojvodina nije krava muzara", "Srbija ne poštuje izdvajanje 7% budžeta"...

Ako novca iz budžeta NEMA a nema ga, ponavljam pitanje, odakle onda tolike količine? Ko ga daje? Zašto ga daje? Iz kakvog interesa? Odakle bezbroj NVO i projektnih finansiranja baš u Vojvodini? Odakle "slučajnost" da se baš u Vojvodini dodeljuju nagrade raznim aktivistima, novinarima, umetnicima koji promovišu vojvođanske i dunavske vrednosti...

Ako je DS tako dobar zašto je kažnjen na izborima?!?

"Matematika" ti je veoma površna. Tipični si pripadnik ovcoizirane javnosti koja će popiti da je 2+2 onoliko koliko joj kažu u medijima. Pravi matematičari upotrebljavaju mozak a ne tuđe mišljenje. Sem ukoliko nisi deo stranačkog jednoumlja. U tom slučaju ne čudi tvoja "matematika".
salasar Odgovori
Ovo
Dragica Odgovori
Pa da vi kad ste bili negovali ste "suzivot" tako sto ste hrvatskim i madjarskim udruzenjima davali lovu a kad treba srpskim onda se kenjalo o evropskim vrednostima i davali stw Jazzik-u i u Danilo Kis se gruvala lova pa se vadila za finansiranje kampanje DS. Tisina indijanci ako Bog da nikad vise necete doci na vlast da nas ucite "suzivotu" i evropskim vrednostima. Kad dodje Bora Drljaca sledeci put na zavicajne dane moj predlog je da se postavi bina ispred sedista DS dok ne pocrkaju becki kompleksasi[*...*]
štaraditebre Odgovori
Inače, Jazzik je bio ekstra posećen jer mi Subotičani svih nacionalnosti obožavamo džez, kao pravi crnci, i sad ćemo strašno duhovno osiromašiti!
TRANSPARENTNO Odgovori
Predlazem da se na zvanicnom sajtu grada subotice objave zvanicno svi projekti koji su odobreni za kulturu sa delomo budzetu pa da vidimo ko je sta napisao i koji su ciljevi projekta i aktivnosti i na taj nacin cemo videti jesu realniili nisu
luka Odgovori
Pa da niste krali i pljackali kao sto jeste ne bi bili tu gde i jeste. Istina, vi ste krali uz joksimovica i georgieva a ovi isto to rade ali uz drljacu i ibarsku estradu.O vasim kvalitetima, kadrovima i kupljenim diplomama falusa se sve zna, tu ste isti. A pogledajte gde su sada vase uzdanice, po kojim su to partijama i koju ideologiju sada slepo prate. Sta imate reci o tome , i da, koliko je ono kostao plato dr. zorana....???
SlaNik Odgovori
Žuti su uništili i opljačkali ovaj grad, a sada žele i da zavade gradjane po nacionalnoj osnovi. Jedno je sigurno: nikad veće plačke ni lopovluka nije bilo nego što je period dok je DS bio na vlasti. Zato su i otišli na đubrište istorije i nikad više njihovo vreme, srećom, neće doći.
Annonymous Odgovori
Nisu ni ovi bolji od prethodnih, a ni budući neće biti bolji ! Vlast kvari ljude, a svakoj je prethodna kriva... poglledajte svi šta ste učinili od naše Subotice... svi od 80-ih pa nadalje i shvatićete , ode loš, dođe još gori !
ja Odgovori
"Predlazem da se na zvanicnom sajtu grada subotice objave zvanicno svi projekti koji su odobreni za kulturu sa delomo budzetu pa da vidimo ko je sta napisao i koji su ciljevi projekta i aktivnosti i na taj nacin cemo videti jesu realniili nisu "

POTPISUJEM
Becar Odgovori
Vidim, botovi iz Tržnice i ostalih JP ne daju svoje SNS intelektualce... ha, ha, ha... ja nisam glasac DS, niti ću biti, ali ste vi dno!!
Safet Odgovori
Pokrali ste sve zivo i sad hocete jos da racionalno delimo????
niko Odgovori
ovi projekti su zlo za ovu zemlju;oni koji znaju da ih pisu oni prate konkurse i konkurisu dobiju novce ;umesto da se poveca budzet ustanovama kulture pa da oni organizuju neke kulturna zbivanja shodno bransi kojoj se bave.npr biblioteci;muzickoj skoli.pozoristu i sl.
zavicajni dani Odgovori
kada su prestavnici DS za suzivot svih naroda i narodnosti u gradu pitam ih zasto su podrzali izjavu zvanicnika SVM da izbeglice(misleci na srbe) su samo u prolazu kroz Suboticu ,koliko je projekata pomoci bilo za iybegle u vreme njihove vladavine gradom ,mada moram priznati i SNS lize dosta dupe SVM tako da ni oni nisu puno bolji ,a sto se tice ZAVICAJNI DANA prvo treba posetiti dogadjaj pa videti da tamo nastupaju KUD iz citave bivse Jugoslavije ,medju njima i madjarska ,bunjevacka ,hrvatska drustva pa posle neka kritikuju jer tada ce znati o cemu raspravljaju
aco Odgovori
umetnici sa ibarske magistrale?jel tako nazivate sa ona folklorna drustva koja su gostovala na danim a zavicaja?sramota je dokle ste spremni da idete zarad dobijanja politickog poena i ne bi li se nekako vraatili u politicki zivot.kao vas je briga a taj jezz?garant ste svi iz DS isli na taj koncert.tuga ste i jad
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.