Komentara: 47
Pregleda: 5229

DS: Ko muti Palićko jezero?

17.12.2014. u 15:44h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Informativne službe GrO Demokratske stranke prenosimo u celosti.
DS: Ko muti Palićko jezero?

Jezero Palić je, kao što je poznato, u teškoj ekološkoj situaciji. Glavni uzroci su i dalje povećane koncentracije fosfora i azota u otpadnim vodama, koje se nedovoljno prečišćene ulivaju u jezero, kao i višedecenijski sediment (mulj), u kome su nataložena azotna i fosforna jedinjena, a  koji pritom smanjuje i visinu vodenog stuba.

Iako postoji projekat ekološke sanacije jezera odobren od strane Državne revizione komisije, gradska vlast SNS-a, SVM-a i SPS-a, koju predvodi Jene Maglai, u poslednjih godinu dana ništa nije učinila na poboljšanju stanja. Štaviše, nestručno rukovođenje prečistačem izazvalo je i nekoliko manjih ekoloških havarija.

Nesposobnost i neodgovornost  gradske vlasti najbolje dokazuje činjenica da iako je Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine za tekuću 2014. godinu obezbedila u budžetu čak 55 miliona dinara za potrebe ekološke sanacije jezera,  tokom cele 2014. godine subotička vlast nije umela da potroši ni dinar.

Imajući u vidu i izjavu Jenea Maglaia da je „izgradnja banje na Paliću glupost“, pitanje je da li se ovde samo radi o tragičnoj nesposobnosti ili o planskoj nameri da se Palić još više devastira. U oba slučaja, ostavka je najmanje što Jene Maglai može da preduzme za spas Palića.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 47
Pregleda: 5229

Povezana vest

Povezane teme

jezero palić

DS Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.