Komentara: 22
Pregleda: 4569

DS: Gradonačelnik bez sluha i duha za sport

16.06.2014. u 15:32h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti
DS: Gradonačelnik bez sluha i duha za sport

U petak smo bili svedoci još jednog tragikomičnog nastupa gradonačelnika, ovoga puta na Gradskom bazenu u Dudovoj šumi.

Njegov nastup je bio komičan jer je otvarajući letnju sezonu na bazenu izrekao niz lako proverljivih neistina, u stilu „pre mene ništavilo, a posle mene potop...” .

Gradonačelnik je, otvarajući sezonu kupanja, spektakularno, „na vreme”, u junu, kada već danima vladaju nesnosne vrućine, kao pasionirani sportista, osvrćući se na stanje sportske infrastrukture, optužio svoje prethodnike iz DS-a za višegodišnju nebrigu i potpuno devastiranu sportsku infrastrukturu.

Gradonačelnika koji već pola godine ne zna šta mu je posao, niti za šta je nadležani  odgovoran, podsećamo na činjenice koje znaju svi građani Subotice. U vreme mandata gradonačelnika iz DS-a, od 2008. do 2013. godine, urađeno je nemerljivo i mnogostuko više nego za dve decenije vladavine SVM-a. Napomenimo samo neke od realizovanih projekata kao što su novi sportski multifunkcionalni tereni od tartan podloge u osnovnim školama „Jovan Jovanović Zmaj”, „10. oktobar”, „Majšanski put”, „Miloš Crnjanski”, „Sonja Marinković”, zatim teniski tereni u osnovnim školama „Majšanski put” i “Sonja Marinković”, teren od veštačke trave na Paliću u Osnovnoj školi „Miroslav Antić”, sanacija velikog broja fiskulturnih sala kao npr. u školama „Jovan Mikić”, „Matko Vuković”, „Sonja Marinković” i drugim. Nadalje, izgradnja stonoteniske hale u Hali sportova u Dudovoj šumi, savremene trim staze, dva teniska terena, kao i otvorenog vežbališta u Dudovoj šumi, početak sanacije gradskog Stadiona kao i obezbeđivanje novca za nabavku semafora. Izgrađen je i veliki broj dečijih igrališta i opremljena je fiskulturna sala u objektu „Naša radost”. Saniran je objekat, te nabavljena veštačka travnata podloga za teren u Prvomajskoj ulici, izgrađena je reprezentativna fiskulturna sala u Tehničkoj školi „Ivan Sarić” i,  kao kruna svega, izgrađen je zatvoreni bazen na Prozivci.

Sve ovo i danas postoji i služi kao dokaz našeg angažovanja, posvećenosti unapređenju preduslova za bavljenje sportom i rekreacijom, a na radost i zadovoljstvo svih građana Subotice. Svih osim gradonačelnika Maglaija koji relativizacijom tih rezultata i sitnom zlobom pokušava da minimizira svoju nesposobnost da vodi grad i njime vizonarski upravlja.

Njegov nastup je, istovremeno, bio i tragičan jer se odvijao tik pored spomenika vizionarstva rukovodstva iz SVM-a, pored betonskog kostura nesuđenog bazena – paradigme megalomanije i bahatosti koji upravo oslikava „brigu” Jenea Maglaija i njegovih stranačkih kolega o sportu i mladima.
Gospodine Maglai, sve dok ne rešite barem jedan ozbiljniji problem u gradu, dok ne izgradite Narodno pozorište, akva-park i banju na Paliću, sanirate Zelenu fontanu, rešite fasadu Tehničke škole „Ivan Sarić”, dovedete nove investitore, izgradite makar jedan novi sportski objekat, ni iza Vas, kao ni izaVaših stranačkih prethodnika neće ostati ništa osim praznih priča, neispunjenih obećanja i lažnih optužbi u cilju prikrivanja sopstvene nemoći i nesposobnosti. Vi ste, gradonačelniče, tek jedan od 67 odbornika koji je spletom nesrećnih okolnosti dobio odgovornost da vodi grad, a za šta očigledno, pokazalo se u samo šest meseci, nemate kapacitet.

Uz sportski pozdrav, poručujemo Vam da se respekt, gospodine odborniče, stiče rezulatima, a ne političkom trgovinom i neistinama. Za početak, krenite makar redovno da održavate onu sportsku infrastrukturu koju je Demokratska stranka izgradila za svega nekoliko godina.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 4569

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

DS Subotica

jene maglai

Demokratska stranka

sport

bazen dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.