Komentara: 52
Pregleda: 12932

DS: Čudni potezi Jenea Maglaia

07.02.2014. u 13:09h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti.
DS: Čudni potezi Jenea Maglaia

Tragikomična figura gradonačelnika Jenea Maglaia nastavlja, na žalost i dalje da uveseljava subotičku javnost. Jasno nam je konačno saopštio koja mu je razvojna vizija, strategija i prioriteti u razvoju grada.

Jene Maglai izlazi pred subotičku javnost sa „genijalnom“ idejom o kupovini objekta i dvorišnih šupa u Štrosmajerovoj ulici za 40 miliona dinara s obrazloženjem da će Grad zaraditi od zakupa istih, u vremenu kada se ne mogu iznajmiti ni poslovni prostori na Korzou.

Subotičkoj javnosti je i više nego poznato da je Jene Maglai pravi znalac mahinacija sa gradskim poslovnim prostorima i spekulacijama građevinskim zemljištem.

Ipak, nadali smo se da će imati minimum obzira prema funkciji koju obavlja. Na žalost, Jene Maglai je vrlo brzo i u rekordnom roku pokazao da mu prioriteti nisu ni razvoj infrastrukture, ni nabavka zemljišta za širenje industrijskih zona, niti  ulaganja na Paliću, niti rekonstrukcija Narodnog pozorišta ni Zelene fontane. Za sve te namene u budžetu nisu izdvojena sredstva s obrazloženjem da je primarni zadatak da se opštinski budžet konsoliduje.

A onda, odjednom, kao prvi i jedini prioritet Jene Maglai postavlja kupovinu šupa po Štrosmajerovoj za 40 miliona.

Ne sumnjamo da će budžet biti konsolidovan, ali bojimo se, ne gradski, jer, kako i sama vest kaže, vrednost šupa je određena neposrednom pogodbom. Tj. u četiri oka.

Ako je i od Jenea Maglai, previše je.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 52
Pregleda: 12932

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

jene maglai

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.