• Pregleda: 3314

DS: 2015. - godina investicija prethodne gradske vlasti

Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici prenosimo u celosti.
DS: 2015. - godina investicija prethodne gradske vlasti

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je prošle nedelje, presecajući vrpcu na rashladnim vitrinama pijace na Prozivci, 2015. godinu nazvao godinom investicija. Kako građani ne bi stekli pogrešan utisak da su investicije u Subotici zasluga aktuelne gradske vlasti, želimo otkloniti eventualne nedoumice i podsetiti građane Subotice na činjenice u vezi investicija u 2015. godini:

  • Svi ugovori o izgradnji fabrika u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“, u kojoj danas radi preko 4.000 Subotičana, potpisani su do marta 2012. godine, odnosno za vreme kada je Vladu Srbije i Grad vodila Demokratska stranka.
  • U istom periodu, vođeni su pregovori sa EBRD-om, a 4. maja 2012. potpisan je ugovor i obezbeđena su sredstva za izgradnju kanalizacionih kolektora II i VII, fabriku vode, te za centralni magistralni vod, što je trenutno najveća investicija u komunalnu infrastrukturu grada.
  • Preko 20 miliona evra bespovratnih sredstava od Evropske unije i Ministarstva za zaštitu životne sredine, namenjenih za izgradnju Regionalne deponije, obezbedila je još 2011. godine republička Vlada.
  • Dosadašnju izgradnju Narodnog pozorišta, radove na fasadi, kao i predstojeću fazu radova na ovom objektu, finansirala je i finansira sa preko 90% sredstava Pokrajinska vlada na čelu sa Bojanom Pajtićem.
  • Osim toga, Pokrajinska vlada je putem Uprave za kapitalna ulaganja Gradu Subotici u 2015. godini odobrila sredstva za investicije u ukupnom iznosu od 503 miliona dinara.

Za razliku od sadašnjeg gradonačelnika i dela sadašnje vladajuće koalicije, koja većinu navedenih investicija nije podržavala, Demokratska stranka pozdravlja svaku investiciju koja znači nova radna mesta, novu infrastrukturu i poboljšanje standarda života u našem gradu.

U tom smislu želimo aktuelnoj gradskoj vlasti da, zarad dobrobiti građana Subotice, ubuduće svečano otvaraju više investicija koje su sami obezbedili.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)

povezane teme

35
Always Ultra Odgovori
Gradjani su na izborima rekli sta misle u vasim "investicijama" !
To su pretezno rusevine na svakom koraku obrasle dzunglom ambrozije. Zato ste danas u misijoj rupi iz koje verovatno (nadam se) vise necete izaci ! Da je pravne drzave bili biste u rupi sa resetkama !!
Vesko Odgovori
Izgleda da se aktuelni gradonacelnik vise voliti slikati nego prethodni, a sto se tice rezulatata
ove vlasti, jedino mozemo reci da zive na zaslugama prethodne vlasti, ali ni to nece dugo trajati.
Morace se malo vise angazovati, ako imali prilike tj. ako ih građani budu izabrali. Setio sam se,
kupili su nasu kasrnu.
student Odgovori
Pokrijte se ušima I jedni I drugi, sve ovo pobrojano urađeno je parama poreskih obveznika države Srbije, a Srbija zaslužuje bolje upravljače I od vas I od njih.
Snezana Odgovori
Bravo za Sasu i Slavka! Do pobede!!!
luka Odgovori
Takođe nije na odmet da se podsetimo da ste takođe napravili kružni tok u Petefi Šandora koji se sada ruši zbog postavljanja cevi, napravili ste plato Zoranov na kome ste ukrali pola miliona evra, pozorište o kome toliko pišete ste u stvari vi i srušili, za onaj kružni tok u velikom radanovcu ste uzeli dva miliona dinara u izbornoj kampanji, otuđili ste preko hiljadu ha poljoprivrednog zemljišta, ukrali ogroman novac za podizanje šume u žedniku i oteli cca 400 ha zemljišta koje je koristio vaš drug član, ojadili sva JP sa svojim stručnim kadrovima sa svršenim osnovnim školama, isto to ministarstvo za zaštitu životne sredine je samome sebi davalo bespovratna sredstva tj sin tati etc etc. eto samo deo ......
paprikar Odgovori
Ovo je tacno,i lep bi bilo,da ne postoji i druga strane njihove medalje.
Kad bi se merilo na vagu,mislim da bi prevagnulo sve lose sto su RADILI
Dado Odgovori
Hteli mi da priznamo ili ne, ovo sto pise u tekstu je istina.
Aktuelna vlast u gradu nije otvorila ni 2 radna mesta za nas obicne gradjane, posto njihove stranacke clanove ne racunam, njih su hvala bogu pozaposljavali u javna preduzeca, na teret nas obicnih gradjana.
Tesko nama...
onaj koji pamti Odgovori
Jest istina. Ovo je sve tačno.
Milutin Odgovori
Opa.

Ajmo botovi sada da čujemo rezultate SNS-a.

Ako ih uopšte ima.
punisher Odgovori
da da, i ono sto drugi budu uradili u sledecih 100 godina je takodje vasa zasluga!
Ma koga vi hocete da lozite?? videli smo sta ste uradili, tako da bolje da cutite
srki Odgovori
kako ds nije sramota da sami priznaju da cak od 2011 god.nisu bili u stanju da naprave regionalnu deponiju? drugo zaboravljaju da su u koaliciji sa svm srusili pozoriste i naneli materijalni i kulturni gubitak u ovom gradu.
mance Odgovori
Ne znam otkad je to potpisivanje memoranduma nekome donelo posao!?Ono sto takodje ne mogu da shvatim, a to je cinjenica da ovim misle da mi imampo pileci mozak i pamcenje amebe? Koliko ste love maznili samo u Razvojnoj banci Vojvodine???
Hektor Odgovori
Kako se prave ludi, a da li se secaju koliko su oni para "prepratili" gardju pozorista koje nisu zavrsili posle 8 godina, gradnja bazena na Prozivci, "ciscenje" Palica? Sta bi sa tim?
dosledan Odgovori
A gde je saopštenje koliko ste se nakrali od 2000.-te do 2013-te...???. Kada kritikujete mogli bi malo i o tome da pričate....
tesla Odgovori
Da da,gospodo demokrate,jako ste puno uradili,ali za dzepove vasih pojedinaca,zaposleno jeste 4000 Suboticana,ali zaboravljate da je oko 45000 ostalo na ulici jer ste rasprodali firme,Moguce da Pajticeva vlada finansira narodno pozoriste,ali to pozoriste ste Vi rusili i prodavali ciglu, bolje da ne dajete nikakva saopstenja jer dok niste dosli na vlast u gradu Subotica je zivela.
Joso Odgovori
Saopštenje za naivne i lakoverne, u stvari za malobrojno članstvo.Bili ste majstori za memorandume razumevanja, a onda fajront, čim se niste mogli ubaciti u cenu nula. Uništili ste i smrvili nekoliko severnobačkih giganata.Agrokombinat , Partizan i evo Sever. Srušili ste bez ijednog razloga pozorište, inače zdanje starije od Big Bena, srušeno je bez razloga, a cigla ugrađena u svinjce i ostale kapitalne investicije DS.Bazen, ni da ne divanim, nabavili ste prerađene minibuseve od kombi kamiona, ali ste investirali u oštetu građanima koji su se polomili u tim autobusima, Bolnica, renovirali i prva jaća zima i sneg, poplava i u hirurškim ambulantama, najteži pacijenti na čekanje ili za novi sad. Po tri četiri puta ste asfaltirali jedne te iste ulice. Ald tišina i dosta gluposti.
Mali Marko Odgovori
Mislim da je i svm-u to bilo jasno. Samo se kite tuđim perijem. Sav vas kajmajk su pokupili :)
satrap Odgovori
Umesto da cutite jedno duze vreme da narod zaboravi koliko ste pokrali, vi se uporno trudite da nam ostanete u svezem pamcenju!!! Pitam koja je cena vase vladavine? Sta ste to ZAVRSILI od toga sto ste nabrojali!? Jedino sto ste zavrsili, jeste da ste temeljno srusili pozoriste i za 8 godina ste uspeli da isfinansirate jedno krecenje fasade.
Sky Odgovori
Ahaha...ma daaa... vi ste sami sebe ubedili u to!
Neša... Odgovori
Gospodo iz DS, imate samo jedan problem. Uništavali ste nas jednako kao i SNS. Svi ste deo istog staljinističkog neradničkog parazitskog sistema koji gazi sve što valja.
Flash Gordon Odgovori
Gospodo za vreme Vase vlasti jedino su radila groblja i imigracione sluzbe pri stranim ambasadama jer ste uspeli na vlast da instalirate lopove od formata koji su sproveli jedno nezapamceno ekonomsko orgijanje nad Srbijom i njenim gradjanima.I sad se hvalite "razvojem" grada i zadovoljnim gradjanima koji u strahu od gubitka posla i bola ne smeju nista da kazu pred inodesperadosima ciji bic svakodnevno osecaju na svojim ledjima.Upravo ste Vi zivot vratili u feudalno doba a svoje sugradjane ponudili kao belo roblje posle 5-og oktobra.Trovali ste ove gradjane svakom vrstom destrukcije,nemorala i zaglupljivanja.Zapitajte se sta ste uradili ili ko Vas je toliko kompromitovao da Vas gradjani preziru?Da li preobracenik i prometej politicke misli cija familija zavrsava blok zgrada za manje o 3 godine.Mislim da ih treba angazovati za Beograd na vodi.Moglo bi se mnogo toga pisati.......Ako bude potrebe......
SuperBot Odgovori
Ponovo ću da glasam za vas, bez obzira što od vas nisam nikada dobio ni sendvič ni sokić za moj rad.
Milica Odgovori
Sram vas i stid bilo. Od pozorista ste napravili ruglo grada a vase kuce lice na dvorce i zrade. Ne odgovarate dzaba na sudu zbog prpnevkere para. Narod ne zaboravlj tako lako.
Kalabic Odgovori
Razorili ste i opljackali privredu Subotice tako nemate pravo da pricate o investicijama i trujete narod lazima.
u prolazu Odgovori
Ni vi ni ovi. Nadjem se u nedoumici kod ovakvih vesti....ako lajkujem,ispada da sam za vas,ako dislajkujem-ispada da sam bot. A nisam ni jedno ni drugo.
crveni Odgovori
Dragi sns-ovci, pozorište je srušio SVM, nego, pitanje je šta ste vi uradili u Subotici za skoro 4 godine kako ste vlast. A, nista
Mandov Odgovori
Nema te investicije od koje niste imali procenat a koje su bile štetne za grad. Vi ste najveće zlo koje je Subotica imala i ne daj bože da se to vreme vrati.
Glasač Odgovori
Pametnom je ovo iz teksta dovoljno da se opredeli, ali malo je danas pametnih.
jozo bubnjar Odgovori
Ovde svi, kao nesto odgovaraju... kome, gde? ... licno, ni jednog od njih ne bi u zatvor strpao... zasto? da i tamo zive na grbaci gradjana? sve bi ih ostavio na slobodi... sve, ali bez icega... da se lepo naplati sve sa kamatom... samo oduzeti sve sto su pokrali... toga se svi oni boje... i prethodni, i oni pre njih, i ovi sadasnji...
Neša... Odgovori
DS je bio stožer vlasti od 2000. godine. Od tada su uništene sve društvene grane; privreda, poljoprivreda, ekonomija, obrazovanje, vojska, kultura, sport... Isporučili ste u Hag ceo državni i vojnih vrh SOPSTVENE države a posle ubistva predsednika VAŠE stranke po onoj narodnoj, kad mačke nema miševi kolo vode, na površinu su isplivali svi kojima je bio smetnja za prljave poslove. Setimo se "Sablje" u kojoj je od vaše bestijalnosti i nerazuma stradalo više nevinih nego krivih. Mnogo toga ste uništili ali, da skratim. NIKADA se nije desilo da se padu vlasti raduju zaposleni U DRŽAVNOM sektoru a 2012. godine najviše su slavili upravo oni. Dok ste vladali vršili ste pritiske na njih, proganjali ih, provlačili kroz medijsko blato, mnogi su od očaja i srama oduzeli sebi život. Sve vaše "reforme" su donele užasne rezultate. Jedna od katastofalnijih je reforma pravosuđa.

I vi danas govorite o par hiljada radnih mesta i fasadi Narodnog pozorišta? Sve je kod vas FASADA!

Ljudi su se sprdali sa Šešeljevim rečima upućenim tribunalu u Hagu: "Na kraju ćete morati da pojedete sva go*na koja ste izasrali. Je*em vam majku svima..."

Šešelj je lajav, kultivisani to zovu karmom. Ali suština je ista. Jedite, prijatno!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.