Komentara: 36
Pregleda: 11509

Državljanstvo Mađarske primilo 180 hiljada Vojvođana

25.10.2018. u 14:34h
Izvor: RTV Pannon
U Vojvodini i dalje vlada veliko interesovanje za dobijanje mađarskog državljanstva, a samo u Subotici preko 130 hiljada građana je položilo zakletvu.
Državljanstvo Mađarske primilo 180 hiljada Vojvođana

Kako prenosi RTV Pannon, 50 građana juče je preuzelo mađarsko državljanstvo po proceduri olakšanog dobijanja u Generalnom konzulatu Republike Mađarske u Subotici. Generalni konzul Janoš Babić, ovom prilikom je izjavio da je 130 hiljada državljana položilo zakletvu.

- Naravno, postojala je mogućnost polaganja zakletve i na drugim mestima, u ambasadi, kao i u Mađarskoj. Računam da je iz kruga vojvođanskih Mađara već oko 180 hiljada ljudi dobilo državljanstvo - izjavio je Babić.

Državljanstvo Mađarske primilo 180 hiljada Vojvođana

Na svečanom polaganju zakletve, Andraš Staraj Peter, državni sekretar Mađarske zadužen za bezbednost, istakao je značaj nacionalnog jedinstva. On je rekao da Mađari u rasejanju predstavljaju deo mađarske nacije, a da sadašnja vlada to priznaje i stvara pravne veze između Mađara u zemlji i rasejanju.

- Za nas je praznik svaki put kada se dešava novo polaganje zakletve, a i danas su zakletvu položili naši brojni zemljaci, što je uzvišen osećaj. To znači da se ujedinjuje prekogranični deo nacije sa mađarstvom u zemlji - istakao je Staraj Peter.

U Subotici se i nadalje očekuje dolazak zainteresovanih građana, koji žele da dobiju mađarsko državljanstvo po olakšanom postupku.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 11509
Povezane teme

generalni konzulat mađarske

državljanstvo mađarske

mađarsko državljanstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.