Komentara: 6
Pregleda: 3789
Foto

Drugi Vinski maraton u subotu na Paliću

20.09.2018. u 10:20h
Izvor: Subotica.com
Sve je spremno za drugi Vinski maraton, koji će u subotu biti održan na Paliću, u organizaciji Udruženja „Vinski maraton“ iz Beograda i preduzeća „Park Palić“. Za maraton se do sada prijavilo blizu 600 učesnika iz 13 zemalja.
Drugi Vinski maraton u subotu na Paliću

Vinski maraton je manifestacija koja prema rečima organizatora  spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu. U okviru maratona, biće organizovane dve trke- Vinska trka u dužini od 21,1 km i Trka uživanja u dužini od 10 km pa je maraton namenjen kako sportistima, tako i onima koji žele da provedu dan u prirodi.

Manifestacija ima i  karnevalski karakter, te će oni koji budu želeli moći da trče u kostimima. Početak trke zakazan je za 11 časova.

Drugi Vinski maraton u subotu na Paliću

- Vinska trka, koja je polumaratonske dužine, pružiće puno zabave i uživanja ali zbog specifičnosti terena i vinskiih degustacija predstavlja slatki izazov i za najspremnije trkače, namenjena je sportistima i rekreativcima, dok je trka uživanja namenjena svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode vina i dobre zabave. Trka je zabavnog, ali i takmičarskog karaktera a ispijene litre vina podjednako su važne kao i pretrčani kilometri. Polumaratonska dužina ne pruža mogućnost postizanja vrhunskih rezultata, naglasak je pre svega na zabavi, uživanju u vinogradima, na druženju i karnevalskoj atmosferi - ističe Sebastrijan Ludaić, predsednik ARK „Tron“.

Za učeće na maratonu do sada se prijavilo blizu 600 takmičara, a organizatori veruju da će se uoči maratona prijaviti još 50 do 100 učesnika.

Drugi Vinski maraton u subotu na Paliću

- Online prijave su završene 15. septembra, ali svi koji žele mogu da se prijave i u petak na Velikoj terasi od 18 časova do 21 čas ili u subotu pred samu trku od 8 do 10 časova. Tada će biti nešto skuplji startni paketi i neće biti obezbeđene majice, jer moraju unapred da se naruče, ali svi koji žele mogu i tada da se prijave - kaže Sanja Prijić iz preduzeća „Park Palić“.

U okviru pratećeg programa, učesnike i posetioce očekuju besplatni koncerti,  degustacije vina, vinske radionice, štrudla zabava, vožnja vinskim brodom i vinski piknik. Novinu će ove godine činiti  Festival sira, na kojem će biti predstavljeni autentični sirevi sa ovog podneblja.

Organizaciju manifestacije podržali su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Turistička organizacija Srbije i Privredna komora Srbije.

Zbog održavanja maratona, u subotu će  od 11 do 15 časova za saobraćaj  biti zatvorene  ulice Novosadski put, Kanjiški put, Arpada Kostolanjija, Pulski put, Ludaški šor, Crkveni put, Ilije Birčanina, Solunska i Olge Penavin.

Izvor: Subotica.com
Najava Vinskog maratona 2018 na Paliću Najava Vinskog maratona 2018 na Paliću Najava Vinskog maratona 2018 na Paliću Najava Vinskog maratona 2018 na Paliću Najava Vinskog maratona 2018 na Paliću Najava Vinskog maratona 2018 na Paliću
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3789
Povezane teme

Park Palić

vinski maraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.