Komentara: 3
Pregleda: 5664
Foto

Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu

28.08.2018. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
Budući brucoši polagali su danas prijemni ispit za upis na Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Subotici. Pred njima se nalazio test sa 30 pitanja iz opšte kulture, na kojem su mogli da ostvare maksimalnih 60 bodova.
Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu

U prvu godinu osnovnih akademskih studija, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Subotici upisuje ukupno 100 studenata, na studijski program Opšte pravo. Nakon četvorogodišnjeg školovanja, studenti su osposobljeni da samostalno rešavaju složene probleme iz oblasti privrede, pravosuđa i pravne struke uopšte, te je upravo to razlog zbog kojeg se Marko Radojević odlučio da upiše ovaj fakultet.

Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu

- Oduvek me je interesovalo pravo, a odlučio sam se za ovaj fakultet kako bih posle mogao lakše da pronađem posao u struci. Očekujem da će mi studije poboljšati do sada stečeno znanje i omogućiti stručno usavršavanje iz ove oblasti - rekao je Radojević.

Za njegovu buduću koleginicu, Anđelu Majkić, upis na osnovne studije je samo početak, budući da planira da nastavi da se usavršava i kroz master studije.

- Odlučila sam se za Pravni fakultet kako bih stekla više znanja iz prakse i naučila sve ono što je potrebno za rad u ovoj oblasti. Nakon osnovnih studija, planiram da upišem Pravosudni fakultet, a potom i master studije - objasnila je Majkić.

Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu

Da bi upisali Pravni fakultet, kandidati moraju da imaju završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, kao i da uspešno polože prijemni ispit, koji se sastoji od 30 pitanja iz opšte kulture. Kako su uradili test, budući brucoši će moći da saznaju već sutra, kada će biti objavljena preliminarna rang lista, dok će konačna lista izaći u petak, 31. avgusta.

Ovo je bio drugi upisni rok na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Subotici, a za sve one koji su još uvek neodlučni, fakultet će organizovati i treći upisni rok. Prijava zainteresovanih kandidata vršiće se 21. septembra, dok je polaganje prijemnog ispita zakazano za 24. septembar.

Izvor: Subotica.com
Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu Drugi upisni rok na Pravnom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5664
Povezane teme

prijemni ispit

polaganje prijemnog ispita

pravni fakultet

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.