Komentara: 0
Pregleda: 3152

Druga uzastopna pobeda odbojkašica Spartaka

22.10.2012. u 12:59h
Izvor: Wiener Städtische liga
Spartak je slavio u poslednjem meču drugog kola Viner štetiše Super lige protiv Jedinstva u Užicu, pa su Subotičanke zasele na čelo tabele, zajedno sa Vizurom, koja takođe ima maksimalan skor.
Druga uzastopna pobeda odbojkašica Spartaka

Jedinstvo – NIS Spartak 0:3
(14:25, 23:25, 27:29)

Igračice Spartaka su ostvarile trijumf maksimalnim rezultatom od 0:3, ali daleko od toga da je bilo baš tako ubedljivo. Naprotiv, u drugom i trećem periodu viđena je velika borba i pitanje je kako bi se meč završio da je Jedinstvo bar jednom uspelo da prelomi rezultat u svoju korist.

Najmanje uzbuđenja bilo je na startu meča. Iako je Jedinstvo u prvom kolu slavilo veliku pobedu na gostovanju Crvenoj zvezdi, početak susreta protiv Spartaka bio je očajan po domaće.

Subotičanke su već na startu povele sa 8:2, a na drugom tehničkom tajm-autu imale su duplo više poena (16:8). Fantastično je u tim trenucima funkcionisao napad gostujućeg tima, ali razlika je pravljena pre svega zbog sjajnog servisa.

Bolje je Spartak počeo i drugi set (8:5), ali je potom Jedinstvo zaigralo onako kako se od njih i očekuje. Užičanke su preokrenule (16:13), dugo držale prednost, a u završnici su imale priliku za izjednačenje. Kad već nisu uspele u tome, Subotičanke su poklon oberučke prihvatile i prednost je bila duplirana – 25:23.

Tokom čitavog trećem perioda Spartak je imao prednost. Ipak, usledila je još jednom dramatična završnica, u kojoj su ponovo gošće imale bolji servis, jači blok, ali pre svega čvršće nerve – 29:27.

Dvorana: “Veliki park”.
Gledalaca: 300.
Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Aleksandar Petrović (Užice).
Trajanje meča: 72 minuta.

JEDINSTVO: Tripković, Trivunić 7, Sekulić, Kompirović, Jelisavčić 5, Tomašević-Petrić 9, Aleksić 6, Kutlešić, Češljar 3, Radović 7, Spasenić (libero), Trajković.
NIS SPARTAK: Raonić 1, Memišević (libero), Trnić 9, Cvetićanin 12, Helić 19, Vujčin, Antanasijević, Medić 8, T. Matić 10, Radakov, Oluić 1, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković.

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3152
Povezane teme

odbojka

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.