• Pregleda: 1732

Druga sezona SuBike-a početkom aprila

Druga sezona SuBike sistema za rentiranje gradskih bicikala počinje početkom aprila. Do sada su otvorene 4 stanice, a u toku ove sezone, biće otvorena još jedna i to u Malom Bajmoku, u neposrednoj blizini Buvljaka. Sav prihod prikupljen radom SuBike sistema namenjen je potrebama Narodne kuhinje.
Druga sezona SuBike-a početkom aprila

U aprilu 2012. godine, počeo je sa radom SuBike sistem za rentiranje gradskih bicikala. Od tada, otvorene su 4 stanice: na parkingu iza Otvorenog univerziteta, stanica kod "Male gostione" na Paliću, potom jedna u Dudovoj šumi i stanica kod bazena na Prozivci. Građani sa kojima smo razgovarali kažu da je jako dobro što Subotičani imaju mogućnost da iznajmljuju bicikle.

Princip funkcionisanja servisa će biti kao i prošle godine. Nema izmena u pogledu radnog vremena i cena. Iznajmljivanje bicikala na sat vremena će biti 20 dinara, a cena dnevnog iznajmljivanja ostaće 100 dinara. Jedina izmena koju je JKP "Parking" uvelo jeste da se čip kartice mogu napraviti samo na blagajni preduzeća. Cena izrade kartice je ostala ista, a to je 500 dinara.

Rezultati ankete na društvenoj mreži Facebook, poklopili su se sa planovima preduzeća, te će naredna stanica SuBike sistema biti otvorena u Malom Bajmoku, u neposrednoj blizini Buvljaka. Tokom prve sezone, registrovano je preko 200 korisnika, a sav prihod će, ovih dana, biti usmeren na račun Narodne kuhinje.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

6
informacija Odgovori
Molim vas da napišete prihode i rashode u prošloj godini za sistem SuBike.
Koliko imate registrovanih korisnika, čisto me zanima... nije loša stvar, samo ljudi treba da naviknu
kojot Odgovori
Јел може да се изнајми бицикла за читаву сезону да буде код мене кући и кад прође сезона да је ја лепо раздужим?
MG Odgovori
@kojot, ti si moj idol :) , koji si ti lik
Triatlonin Odgovori
Mogu li ja da iznajmim za olimpijadu? Razvija se triatlon u gradu, otrči se do novog bazena, pliva se i bajs do JKP Parking uz pjesmu Queen: I want to ride my bicycle.....bicycle...bicycle...
mali Odgovori
Ja ga koristim svakodnevno super stvar
goxi Odgovori
Glupost. SuBike treba bojkotovati. Dosta vise pljacke i otimacine od naroda. Radije cu kupiti novu biciklu nego da njima placam namet.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.